Image default

Döbbenet: állatkínzó online csoportokba tölti fel az állatokkal történő kegyetlenkedését egyre több brit kiskorú!

Döbbenet: állatkínzó online csoportokba tölti fel az állatokkal történő kegyetlenkedését egyre több brit kiskorú!

Többszász tagja van azoknak az online csoportoknak, ahol ezeket a felkavaró felvételeket megosztják egymással – írja a HVG. Majdnem 500 kiskorú tagja van több különböző csúzlis csetcsoportnak a WhatsAppon, ahol megsebesített, megkínzott és megölt állatorkól töltenek fel képeket és videókat – idézik Sky News forrásait.

A csetelők egy része még csak általános iskolás korú, a brit lap nyomozása pedig legalább 350 képet illetve videót azonosított, amelyek kézi csúzlikkal eltalált állatokról készültek. A felvételeken gyakran látható az, ahogy

  • a gyerekek rugdossák, bántalmazzák az eltalált állatokat;
  • az állatok hosszan szenvednek, mielőtt elpusztulnak;
  • a gyerekek boldogan pózolnak az állatok tetemeivel.

A célba vett állatok között vannak sertések, szarvasok, galambok, rókák, mókusok, fácánok, nyulak, libák és kacsák.

Van olyan brit állatvédő szervezet, amely szerint “exponenciálisan” nőtt a csúzlival megsebesített madarak száma.

Az egyik csoporton megosztott videón egy szarvas fekszik a földön rángatózva, súlyos fejsérüléssel, miután egy gyerek csúzlival lőtt rá. A szarvast megtámadó fiatal ezután az állat fölé áll, miközben a kezében lévő csúzlit a kamerának mutatja. Aztán lefekszik a szenvedő állat mellé, majd bele is rúg, amitől a szarvas még kétségbeesettebben kezd vonaglani.

A WhatsApp-csoportokban található anyagok között hangfelvételek is szerepelnek, amelyeken a gyerekek elmondják, hogyan ölték meg az állatokat – írja a HVG. Az egyik például így szól:

A fejére lőttem fiúk, egyből a koponyájába, egy rúgás, semmi, egy kis rándulás sem volt, mielőtt meghalt.

Geoff Edmond, a brit állatvédelem vezető vadvédelmi szakértője szerint Nagy-Britanniában egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kegyetlen, csúzlis hobbi, a gyerekek sportként tekintenek az állatkínzásra. Ezt erősíti az is, hogy már a londoni és az essexi rendőrség is több ilyen incidensről beszámolt.

Bár az országban a csúzli tartást nem számít illegálisnak, az érvényben lévő jogszabályok alapján így sem lehetne állatokra vadászni vele, ugyanis a 2006-os brit állatvédelmi törvény kimondja, hogy az állatnak szükségtelen szenvedést okozni bűncselekmény.

(Forrás: HVG, SKY News)

Magyar Állatvédelem

 

KAPCSOLÓDÓ

Kerítéshez kötötte és otthagyta kutyáját egy szombathelyi nő

Erik

Több mint öt év börtönt kapott a “brightoni macskagyilkos”

magyarallatvedo

Állatkínzás: maradandó egészségkárosodást szenvedett az elhanyagolt kutya

Marci