Image default

Nyuszit mentett a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány

Nyuszit mentett a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány. Áfonya lett a neve kicsinek, aki remélik hamarosan visszatérhet a természetbe. 

Még április közepén érkezett hozzánk Áfonya, a kis mezei nyúl – írta közösségi oldalán a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont.

Mint írták, előző este az úr még csak figyelte – hogy anya megy majd hozzá- de még másnap délelőtt is össze-vissza szaladgált, éhesen, így menteni kellett.
“Mivel a természetben is anya csak egyszer (sötétedéskor, éjszaka) szoptatja a kicsiket, így nekünk is nagyon könnyű dolgunk van, mivel csak egyszer kell etetnünk őket.

Áfonya szépen növekszik, jó ideje már tápszert sem kap.

Nyúlnak azok a fülek rendesen, kezd szamár füle lenni, amint elérte az 500-600 grammot, visszatérhet a természetbe.” – tették hozzá.

Ha az 1 % felajánlásánál rájuk esne a választás, ezen az adószámon tehetitek meg: 18626609-1-19.

Húsvét alkalmával mentették meg egy sérült nyuszi életét a Sukorói Vadmadárkórházban! 

Korábban számtalanszor beszámoltunk róla, hogy évek óta hatalmas és fáradhatatlan munkával madarak tucatjait menti meg a Sukorói Vadmadárkórház lelkes csapata Dr. Berkényi Tamás vezetésével. Sérült, beteg szárnyasok százai épültek fel a gondos orvosi kezek között és nyerték vissza szabadságukat.

Néhány hete egy apró sün leszakadt lábát mentette meg Berkényi doki, majd pedig hatalmas orvosi csodát kellett tennie: egy zöldarcú-vörös farkú papagáj, combcsontját operálta meg, ami óriási szakmai kihívás volt, hiszen az apró papagáj mindössze 74 gramm-ot nyomott!

Most egy szerencsétlenül járt mezei nyúl szorult odaadó orvosi ellátásra.

Mint bejegyzésükben írták, egy kedves követőjük -aki már több ízben hozott be hozzájuk sérült madarat- talált rá az út mellett vergődő mezei nyúlra. Valószínűleg autó üthette el, mert hátsó lába sérült.
“Nem tudta otthagyni! Megállt, dobozba tette, és eljött hozzánk Nógrád megyéből! Tisztelet és köszönet érte Gál Andornak ismét!” – írták. A nyúl mellé kaptak egy hatalmas Toblerone csokit….ezért keresztelték erre a névre azonnal a kis fülest és a  gyógyítását megkezdték.

Ha támogatni kívánod a Vadmadárkórház gyógyító munkáját, hálásan köszönik!
Számlaszámuk: 10400889-50505448-49551016, IBAN: HU89, SWIFT code: OKHB HUHB
Adószámuk 1% felajánláshoz: 18502693-1-07

(Forrás: Sukorói Vadmadárkórház, Facebook)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Húsvét alkalmával mentették meg egy sérült nyuszi életét a Sukorói Vadmadárkórházban!

Erik

Tündéri mezei nyusztit mentett a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány

Erik

Hatalmas nehézségek árán, de sikerült megmenteni ennek a csillogó szemű macskabagoly fiókának az életét!

Erik