Image default

Ennél már nincs lejjebb! Automatából vehetnek élő állatot az emberek ebben az országban

Több kínai városban hatalmas felháborodást váltottak ki a lakosság körében az újonnan feállított automaták. Ugyanis nem a megszokott üdítőket, vagy édességeket lehet ezekből megvásárolni, hanem élő állatokat – írja az Origo.

Vannak olyan iparágak, amelyek nem kompatibilisek az önkiszolgáló rendszerrel, ilyen például a kisállat-értékesítés, amit eddig összeegyeztethetetlennek tartottak ezzel. Az Origo azonban azt írja, most már ezt is sikerült megoldani az ázsiai oszágban, hiszen több városban is felállították már az élő háziállatokat árusító automatákat.

A minap pedig az egész lakosságot sokkolta az a videó, ami Peking egyik legforgalmasabb utcájában mutatott be egy ilyen kisállat-automatát. Nem meglepő módon heves vitát váltott ki a kommentelők között.

A közösségi platformok felületein vírusként terjedő videóban az látható, ahogy a macsakák szűk rekeszekben alszanak, vagy éppen nézelődnek. Az átmeneti otthonuk annyira pici, hogy alig tudnak megfordulni benne.

Habár a videón látható állatok nem tűntek idegesnek, sem betegnek, de a hírek szerint valójában több ilyen kis ketrecben lakó is elpusztult már a nem megfelelő ellátás miatt.

Több hozzászóló is lelkiismeret nélküli állatkínzónak nevezte azokat a cégeket, akik ezeket az automatákat kitalálták, sőt, volt aki azt írta, hogy ez az ország nem tiszteli az életet.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Rommá égett házból mentették ki a siket cicát a nyíregyházi tűzoltók!

Erik

Bravúros állatmentés: 15 méter mélyről hozták fel a cicát a tűzoltók

Marci

Élettársát és kutyájukat is megölte az öngyilkosságra készülő férfi

Marci