Image default

Lehoczki László mentőkutyája, Hope találta meg a Tiszába fulladt fiatalokat

Szomorú esemény rázta meg Tokajt és környékét, amikor három személy eltűnt a Tiszában. A tragédiára a Legott Mentőcsoport figyelt fel, miután az egyik stégen ruhákat és személyes tárgyakat találtak, amelyeket egy németjuhász kutya őrzött. A kutatás azonnal megkezdődött, és a Legott Mentőcsoport adatokat gyűjtött, miközben a hatóságok felkutatták a ruhák tulajdonosait és szárazföldi keresést indítottak. Később csatlakozott Lehoczki László és Hope is.

Hope jelzett

A Legott Mentőcsoport az éjszaka folyamán megkezdte a keresést, azonban a személyek felkutatása nem járt sikerrel. Másnap reggel a vízi rendészet hivatalosan is felkérte a Spider Mentőcsoportot a kutatás folytatására. Lehoczki László és két kollégája, valamint a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület két tagja azonnal a helyszínre siettek két keresőkutyával, hogy segítsenek a felkutatásban.

A helyszínen már folyt a műszeres kutatás, amikor Hope, Lehoczki László mentőkutyája jelzést adott. Hope segítségével sikerült beazonosítani mindhárom áldozat pontos helyét. A Kelet-Magyarországi Speciális Mentők vezetője végül a víz alól felszínre hozta az áldozatokat, egy 50 éves férfit, egy 17 éves fiút és egy 16 éves lányt. A fiatalok hétfő délután tűntek el a folyóban fürdőzés közben.

A tragédia és a kutatás háttere

Az eltűnt személyek holmijait és egyikük kutyáját járókelők találták meg, akik azonnal értesítették a rendőrséget. A vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Dobi Tamás, az MTI érdeklődésére elmondta, hogy bűncselekmény gyanúja nem merült fel, és a hatóság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

Ez az esemény rámutat a mentőkutyák és mentőcsoportok rendkívüli fontosságára és hősiességére. Hope, a németjuhász mentőkutya, és Lehoczki László valamint csapata példát mutattak a kitartásból és a professzionalizmusból.

Az ő közreműködésük nélkül a tragédia felderítése még hosszabb és fájdalmasabb folyamat lett volna.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Újabb invazív halfaj jelent meg a Tiszában

Erik

Megkezdődött a kérészrajzás a Tisza Szeged alatti szakaszán

magyarallatvedo

Szem nélküli hódok kezdtek szaporodni a Tisza mentén

Marci