Image default

Tündéri videó: Így élvezik a strandidőt a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum lakói

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátum lakói idén nyáron is nagy örömmel vették birtokukba a dagonyázóhelyeket, ahogy azt Bende Zsolt, a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának vezetője által készített videó is megörökíti.

A felvétel, amelyet a Nemzeti Park közösségi oldalán tettek közzé, rögtön elvarázsolta a nézőket, bemutatva a bivalyok gondtalan lazulását.

Mint ismert, a rezervátum fontos szerepet játszik a hazánkban őshonos bivalyok fennmaradásában és génállományának megőrzésében. Emellett népszerű központként szolgál a faj bemutatására, ahol hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája él. Az érdeklődők távcső segítségével figyelhetik meg az állatokat, és a szerencsések akár

a dagonyázó, legelésző bivalyok mellett a fürgén futkározó ürgéket is láthatják.

Télen a bivalyok az istállóban és a körülötte lévő karámban tartózkodnak, így közelről is megfigyelhetők. Az egész évben nyitva tartó rezervátumban kitáblázott sétaút vezet végig, amely különleges élményt nyújt a látogatóknak. A kisebbeket játszótér és állatsimogató várja, ahol közelebbről is megismerkedhetnek a bivalyokkal.

Az istállóban régi fotográfiák és a hagyományos bivalytartás eszközei is megtekinthetők, amelyek érdekes betekintést nyújtanak a múltba. A fogadóépületben egy kiállítás mutatja be a Kis-Balaton gazdag élővilágát, ahol kiadványokat és ajándéktárgyakat is lehet vásárolni. Emellett bivalyszalámi, kávé és frissítők is kaphatók a látogatók számára.

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátum látogatása egész évben felejthetetlen élményt kínál, ahol a természet szerelmesei és a családok egyaránt élvezhetik a bivalyok közelségét és a rezervátum nyújtotta természeti szépségeket.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Megfázhattak májusban, ezért van jóval kevesebb gólyafióka idén a Balaton-felvidéken

Eszti_mav

Otthonra lelt a kis aligátor, akinek egy hajócsavar levágta a fél orrát

magyarallatvedo