Image default

A rendőrség hallgat, még vizsgálják, mivel mérgezték meg a rendőrkutyákat

Állatkínzás miatt indult eljárás, de az ügy részleteiről nem beszél a rendőrség – írja a blikk.hu.

Bár sok szempontból minden bizonnyal indokolt, talán mégis egy rossz döntés vezethetett oda, hogy szolgálat közben elpusztult a Pécsi Rendőrkapitányság három, magasan kiképzett rendőrkutyája.

A hatmillió forint értékű állatok a gazdájuk, Sz. Erika zászlós autójában vártak bevetésre, amikor – sajtóinformációk szerint – megmérgezték őket. A felboncolt tetemeket a mai napig újabb és újabb igazságügyi szakértő vizsgálja, de egyelőre egyikük sem találja milyen szer végzett az állatokkal.

Bár az ügyben a hatóság állatkínzás miatt indított nyomozást, a Blikk.hu kérdéseire nem érkezett választ a rendőrségtől a tragédia helyszínéről, pontos időpontjáról és egyéb fontos részletekről.

A rendőrség hallgatása ellenére a Blikk.hu megtudta: Émon, Locky és Cinkos szeptember 4-én az udvari határállomáson teljesítettek szolgálatot, amikor az eligazításon a kutyák gazdáját, Sz. Erika zászlóst arra utasították, hogy az állatoktól messzebb lásson el egy másik feladatot.

Állítólag erre azért volt szükség, mert a határátkelő kilépő oldalán feltorlódtak a kamionok, mivel kevés volt az ember. A zászlós a szolgálati parkolóban álló kocsijában, a nyitott csomagtartóban hagyta a három kutyát. Órák teltek el úgy, hogy nem nézett rájuk.

– Amikor a gazdájuk a kutyákért indult, már egyikük sem élt. Valaki megmérgezte őket. A tettes biztosra ment, mert még a csomagtér ajtaját is rájuk zárta – mondta a Blikk.hu informátora.

Bár a zászlós csak parancsot teljesített, amikor Émont, Lockyt és Cinkost magára hagyta, információink szerint az eset után nagy bajba került, éppen csak nem rúgták ki.

Az állatok több órát töltöttek távol a gazdájuktól, ez idő alatt végeztek velük a kegyetlen elkövetők / Fotó: Facebook

A Blikk.hu rendőrségi informátora szerint nem biztos, hogy a legjobb döntés született a helyszínen, amikor a kutyák gazdáját elparancsolták az állatok mellől, Sz. Erika és kutyái feladata ugyanis a drogkeresés volt, ám amíg ő magára hagyta a képzett négylábúakat, addig a drogfutárok akadálytalanul átslisszolhattak a határon.

A rendőrséget ezekről a kérdésekről is próbálta faggatni a Blikk.hu, ám újra csak annyit szögeztek le, hogy állatkínzás miatt folyik az eljárás.

Blikk.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Kutya futamította meg a nőt hátba rúgó és ütlegelő férfit

magyarallatvedo

Üstök, a nyomkövető kutya egészen a bűnelkövető házáig vezette a rendőröket

Marci

Sérült madarat mentett a szolgálatos rendőr

magyarallatvedo