Image default

Ablakon kilógatott kötéllel vezette autója mellett a szerencsétlen pónit a suzukis!

Ablakon kilógatott kötéllel vezette autója mellett a szerencsétlen pónit a suzukis! Így vinni egy állatot nemcsak szabálytalan, de állatkínzásnak is minősül, a ló ugyanis nem tud pihenés nélkül hosszú ideig olyan sebességgel haladni, mint egy autó.

Az ablakon kilógatott kötélen vezetett egy pónilovat egy sofőr Tolnában, erről megdöbbentő felvétel készült. A többi autós nem hitt a szemének, amikor látták, hogy a kocsi mellett a póni is az úton poroszkál és a sofőr tartja a kötőféket – számolt be a Tények.

A környékbelieket megdöbbentette a vakmerő autós manővere. Azt mondták, ez az útszakasz nagyon forgalmas – írja a NLC.

Egy vezetéstechnikai szakértő szerint az autós szabálytalan volt, hogy így vezette a pónit, hiszen veszélyeztette a közlekedőket. A ló viselkedése ugyanis kiszámíthatatlan, elvonja a sofőr figyelmét a vezetésről. “Ha valaki állatot hajt vagy vezet, akkor arra biztosítani kell fölötte az uralmat. Ez itt nem feltétlenül van meg. Élő állat szállításnak különböző szabályai vannak” – hívta fel a figyelmet Köves Szilárd. Azt mondja, így vinni egy állatot nemcsak szabálytalan, de állatkínzásnak is minősül, a ló ugyanis nem tud pihenés nélkül hosszú ideig olyan sebességgel haladni, mint egy autó.

A szakember szerint a sofőr szabálysértést követett el, ezért akár börtönbe is kerülhet, és többszázezer forint pénzbírságra is számíthat.

(Forrás: NLC/ TV2 / Tények – videó) 

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Lovat lopott egy férfi Miklóson, az állat gazdája szembetalálkozott velük

magyarallatvedo

Borzalmas állatkínzások sorozata: több elhullott állatot is találtak egy csepeli udvaron a rendőrök – VIDEÓ

Marci

Bűbájos csikó született a Bükkben – Isten hozott, Kristály!

Viki