Image default

Az év hülyéje: talált egy kígyót, megmarta, majd hazavitte a gyerekeinek – kis híján belehalt!

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Az év hülyéje: talált egy kígyót, megmarta, majd hazavitte a gyerekeinek – kis híján belehalt! Azt hitten nem mérges kígyót talált…

Egy férfi túrázás közben talált egy kígyót és úgy gondolta, hazaviszi megmutatni a gyerekeinek. Az ausztráliai Új-Dél-Walesből származó apa azt hitte, hogy egy ártalmatlan gyémántpitont talált, azonban amikor felvette, a hüllő azonnal megmarta – írta az Origo.

A KÍGYÓT EZEK UTÁN MÉGIS HAZAVITTE, MERT AZT FELTÉTELEZTE, HOGY A MARÁSA ÁRTALMATLAN VOLT.

Másnap azonban hányni kezdett, kezei erősen megdagadtak, ami miatt sürgősen kórházba kellett szállítani. A bowrali kórház egyik ápolója kígyószakértő segítségét kérte, akinek elküldték az állat fényképét.

A SZAKÉRTŐ AZ ÁLLATOT EGY SZÉLES FEJŰ KÍGYÓFAJTAKÉNT AZONOSÍTOTTA – EZEK HARAPÁSKOR IDEGMÉRGET JUTTATNAK A VÉRÁRAMBA, AMI BÉNULÁSHOZ, EGYES ESETEKBEN PEDIG HALÁLHOZ VEZETHET.

A férfit hat órán át tartották kórházban, mielőtt hazaengedték. A szakértő begyűjtötte a hüllőt, majd néhány nappal később visszavitte az élőhelyére – írta a Sky News.

Ha kígyót vagy bármilyen hüllőt látnak a természetben, csodálják meg a saját élőhelyén. Készítsenek fényképet vagy videót, de ne próbálják meg befogni vagy hazavinni – írta a szakértő a Facebook-oldalán.

A szélesfejű kígyó mára veszélyeztetett fajnak számít a természetes élőhelyének pusztulása miatt.

(Forrás: Origo/SKY News)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Patkányok lepték el a halászfalut – a vezetés tehetetlen

magyarallatvedo

Fapitonokkal gyarapodott a debreceni állatkert

magyarallatvedo

Bear, a kutya, aki több mint száz koalát mentett ki az ausztráliai bozóttüzekből

Marci