Image default

Elfogták a cirkuszból szökött olasz oroszlánt a hatóságok!

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Elfogták a cirkuszból szökött olasz oroszlánt a hatóságok! A nagymacska órákon keresztül kószált a kisváros utcáin.

A tegnapi nap folyamán közöltük, hogy egy cirkuszból szökött oroszlánt keresnek az olasz hatóságok. Az állatot először egy bozótosban látták, de nem tudták  befogni.

Oroszlán szökött meg egy cirkuszból a Rómához közeli Ladispoli városában szombaton – közöltük a helyi sajtó forrását. Az akkori hírek szerint a vadállatot nagy erőkkel keresték különféle rendőri szervek, amelyek helikoptert is bevetettek.

Az egyik helyi beszámoló szerint délután egy környékbeli bozótosban észrevették az oroszlánt, a cirkusz munkatársai azonban egyelőre nem tudták befogni – írta a HVG.

A város polgármestere, Alessandro Grandoarra a közösségi oldalán arra kérte a lakosokat, hogy további értesítésig lehetőleg maradjanak otthon.

Grando azoknak is üzent, akik azt kérdeznék tőle, miért engedtek be a városba olyan cirkuszt, amely vadállatokat is tart. Azt írta, hogy nem engedélyezte, mert nincs ilyen jogköre. Hozzátette, hogy 2017-ben már megpróbálták, de elvesztették az ügyet, és még nekik kellett kártérítést fizetniük a cirkuszosoknak.

Alessandro Grando polgármester végül öt órával az állat kiszabadulása után, este fél 11-kor jelentette be: újra biztonságos az utcákon sétálni, mert sikerült befogni az oroszlánt.

 

A helyiek otthonaik ablakából és autókból készítettek felvételeket a kihalt utcákon sétálgató oroszlánról, amik a közösségi médiára is felkerültek.

(Forrás: CNN/HVG)

Magyar Állatvédelem

 

KAPCSOLÓDÓ

Életét kockáztatva mentett ki egy éhező oroszlánt egy ukrán állatkertből

magyarallatvedo

Medve ölt meg egy férfit Olaszországban, most hajtóvadászat indult ellen

Erik

EXKLUZÍV – Elpusztult elefántok: Állatkínzás miatt tett feljelentést a NÉBIH – dokumentummal

magyarallatvedo