Image default

Csaknem félezer oktatási intézmény kapta meg idén az „állatbarát” címet

Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte, és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” címben részesülő pedagógusokat is a két napos díjkiosztón.

Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az Év Állatvédő intézmény címre pályázók dobogósainak okleveleit. Idén először két határon túli, egy erdélyi és egy szlovákiai magyar oktatási intézmény is elnyerte a címet.


A pályázatra minden évben olyan hely jelentkezését várják, akik törekednek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével. Az előző pályázatok sikerét mutatja, hogy a korábbi évhez képest ismét jelentősen növekedett a versenyző intézmények száma.

Az április 30-i határidőig összesen hiánypótlásokkal együtt 492 egyéni pályázat érkezett. Ezek között 32 bölcsőde, 300 óvoda, 126 általános iskola, 16 gyógypedagógiai intézmény, 15 középiskola, 3 gyermekotthon volt. Valamennyi pályázó intézmény teljesítette a minimumkövetelményeket,

így jogosulttá váltak az „állatbarát” cím használatára egy éven keresztül.

Ebben az évben a pedagógusokat is díjazták. 37 pedagógus vehette át az Állatvédelmi Nagykövet címet az ünnepélyes díjátadón, miután letették az esküt. A legkreatívabb tíz pedagógust az oklevélen túl állatkerti belépővel is jutalmazták a Nyíregyházi Állatpark jóvoltából.

További részletek és a győztesek listája ide kattintva érhető el.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Állatvédelmi szakállatorvos- és szakjogászképzés indul Magyarországon

magyarallatvedo

Újabb segítséget kapnak az állatvédők az örökbeadáshoz

Eszti_mav

A rendőrlovak kerülnek a figyelem középpontjába szombaton, a Budavári Lovardában

Eszti_mav