Image default

Már fulladoztak a malacok, amikor szerencsére a pénzügyőrök lekapcsolták a román állatcsempészt az M44-esen!

Már fulladoztak a malacok, amikor szerencsére a pénzügyőrök lekapcsolták a román állatcsempészt az M44-esen! Sajnos így is voltak olyan sertések, akik nem élték túl a zsúfolt, oxigénhiányos szállítást. 
Sertéspestis miatt karantén alá vont területről szállított harminc állatot egy furgonba zsúfolva egy román férfi, a pénzügyőrök az M44-es autóút egyik pihenőjében állították meg a járművet Békés vármegyében – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a pénzügyőrök rutinellenőrzés miatt állították félre a román furgont. A járőröknek feltűnt, hogy a dobozos raktér falába házilag kisebb nyílásokat vágták ki, a hátsó ajtót pedig drótokkal rögzítették. A raktérben sertéseket találtak. Az épphogy mozdulni tudó állatok egymás hegyén-hátán próbáltak helyhez és levegőhöz jutni, néhányuk ekkor már elpusztult – írta a Hirado.hu.

A román férfi úgy nyilatkozott, hogy a sertéseket Magyarországon vásárolta, de azokhoz semmilyen okmányt nem tudott felmutatni, illetve állatszállítási engedéllyel sem rendelkezett.

A Hirado.hu értesülései szerint a helyszínre érkező hatósági állatorvos megállapította, hogy a járműben harminc sertést zsúfoltak össze. Az állatok levegőhiánytól szenvedtek.

Mint kiderült, azon a településen, ahol a férfi megvásárolta a malacokat, sertéspestis miatt karantént rendeltek el. Az állatorvos ezért utasítást adott az állatok leölésére, hogy így akadályozzák meg a fertőzés továbbterjedését.

A NAV állatkínzás miatt feljelentést tett – áll a közleményben.

(Forrás: MTI/Hirado

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ön hordana zsiráfkaki nyakláncot? Van olyan, aki ilyen “terméket” készít!

Erik

Videón, ahogy ököllel üti kutyáját egy férfi

magyarallatvedo

Működnek a szigorítások: számos állatkínzó ül börtönben

Marci