Image default

Karvalyfiókát mentett a főtörzsőrmester!

Karvalyfiókát mentett a főtörzsőrmester! Sportolás közben akadt rá a legyendült fiókára Somogyi András és azonnal a Madárkórházba sietett vele!

Hősiesség a hétköznapokban – osztott meg egy karvaly megmentéséről rövid bejegyzést a Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár.

Mint posztjukban írják, legyengült karvalyfiókát talált sportolás közben Somogyi András főtörzsőrmester a debreceni Kossuth-laktanyában és azonnal a Hortobágyi Madárkórházba sietett vele.

Laktanyánk sűrű lombkoronái számos madárfészket rejtenek, karvallyal azonban eddig még mi sem találkoztunk – jegyezték meg.

Hozzátették, hogy a fiókák csupán 35%-a éli túl az első évét, így bíznak benne, hogy a megmentett madárnak szép és hosszú élete lesz.

Nem ez volt egyébként az első karvalymentés az utóbbi időben a Hortobágyi Madárkórháznak sem. Nemrég számoltunk be róla például, amikor egy légpuskával meglőtt karvalyt mentett meg a Madárdoki! Egyre több sajnos a légpuskával meglőtt madár…

Hortobágyon, Dr. Déri János állatorvos vezetésével a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet hosszú évek óta. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg, vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 2500-3000 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe.

Most éppen egy szerencsétlenül járt ragadozó madár várt a megmentésére.

Dr. Déri János a következőképpen számolt be az esetről:

“Tél… Minden évszakban kiszámítható, milyen madarak érkeznek hozzánk, milyen sérüléssel. Így volt ez ma is….Szóval tél… A karvalyok beköltöznek lakott területekre annak reményében, hogy az etetők környékén könnyebben zsákmányolhassanak… Ez idáig logikus… A karvaly okos madár, túlél a természetben…
Sajnos ezeken a lakott területeken nem mindenki látja őket szívesen. És sajnos ezek közt vannak a karvalynál nem okosabb de légpuskát használó “főemlősök”, akik mindenféle logika nélkül élet és halálról döntenek…”

(Forrás és képek: Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Az autópálya mellett kószáló eltévedt kutyusokat mentettek a pesti rendőrök

Erik

Kútba esett egy kutya Tiszaszentimrén – KÉPEKKEL

Viki

1. kerületi rendőrök mentették meg a rettegő, átfázott Brúnó kutyát

magyarallatvedo