Image default

Kutyabemutatók és gyerekprogramok is lesznek szombaton a Rex Állatszigeten

Az állatok világnapja alkalmából kutyabemutatókkal, állatszépségversennyel, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket szombaton az újpesti Rex Állatszigeten.

Színes programokkal telik meg a Rex Állatsziget

Október 4. az állatok világnapja, amelynek alkalmából idén is bepillanthatnak az érdeklődők a Rex Alapítvány munkájába. Megismerhetik az Állatsziget lakóit, újdonságait, de szórakoztató és ismeretterjesztő programokon is részt vehetnek.

A rendezvény az Állatsziget több helyszínén zajlik majd.

A színpadi programok között lesz gyerekeknek szóló koncert és kutya szépségverseny is. Fellép a Hot Jazz Band és A Magyar Beatzene hőskora című koncertet is meg lehet majd hallgatni.

Az állatos programok között lesz agility, rendőrkutya-, őrző-védő- és teknősbemutató,

de lovas foglalkozások is szerepelnek a programok között. A Rex Állatsziget kisszínpadra szervezett előadások közt szó lesz a városi kutyatartásról, a galambokról, az állatkertek világáról és a történelmi háziállatokról is. A tematikus helyszíni vezetéseken pedig meg lehet tekinteni a kenneleket, a Felelős Állattartás Házát és a Galambházat is.

A gyerekeket mindezeken túl egész nap kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, kvízjátékokkal és többállomásos vetélkedőkkel is várják.

További infók itt.

Ezt olvastad már?

Az Állatok Világnapjának ötletét Heinrich Zimmermann német író és a Mensch und Hund (Ember és Kutya) magazin szerkesztője vetette fel, aki elsőként állt az állatvédelem pártjára publicistaként. Zimmermann 1925-ben Berlinben szervezte meg az első nagyobb volumenű rendezvényt. Az állatok világnapjával kapcsolatos további érdekességeket ebben a cikkünkben lehet elolvasni.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Sikeres családegyesítés Újpesten: megmentették az apró vaddisznót

Marci

Állatbarát munkahely lett Újpest önkormányzata

magyarallatvedo

20 percen keresztül „mertek” ebédelni az állatmentők, be is panaszolták őket

magyarallatvedo