Image default

Hatlábú kiskutyát mentettek egy szupermarket parkolójában

Egy tizenegy hetes nőstény spánielt hagytak B&M pembrokeshire-i szupermarket előtt a múlt héten. A kutyus hat lábbal született, hátsó végtagjaiból van plusz egy pár. Az Ariel nevet kapta.

Múlt héten szerdán egy járókelő vette észre a szupermarket parkolójában hagyott kutyust és azonnal a helyi állatvédő szervezethez vitte. A kutya az Ariel nevet kapta, a névhez az inspirációt A kis hableány mesefilmből vették. Az ok nem véletlen, a hátsó extra lábai ugyanis részben összeforrtak és így egy sellő farkához hasonlítottak.

A kutyus Greenacres nevű szervezet gondozásába került. Úgy tudni, megérkezését követően nagyon félénk volt. Az első éjszakáját az alapítvány vezetőjével töltötte. Szerencsére nem lehetett a kutyus sokáig magára hagyva, ugyanis nem volt sem éhes, sem alultáplált. Ariel extra lábai azonban nem működőképesek és egyáltalán nem is mozognak.

Sajnos az egyik oldalon a két csípőízület miatt Ariel medencéje nem formálódott megfelelően, ennek következtében a normál hátsó jobb lábának gyakorlatilag nincs izomtónusa. Elképzelhető tehát, hogy

az extra lábak eltávolításával párhuzamosan ezt a lábát is elveszíti majd a kölyök.

Most azonban a várakozásé a főszerep, idő kell a kutyusnak, hogy túljusson az átélt megpróbáltatásokon, a műtétre csak ezt követően kerülhet sor.

Arielre már most sok a jelentkező,

az állatvédő szervezethez már több mint kétszázan jelentkeztek, hogy örökbe fogadják. Azonban addig, amíg nem tudják mit hoz a jövő és sikeresen lezajlik-e majd Ariel operációja, nem adják örökbe senkinek.

Magyar Állatvédelem, Forrás és fotók: BBC, Greenacres Rescue

KAPCSOLÓDÓ

Kutyasétáltatás közben rabolták ki – Fokozattan figyeljünk a séták során

Viki

Bear, a kutya, aki több mint száz koalát mentett ki az ausztráliai bozóttüzekből

Marci

Zalatnay Sarolta szerint a kutyái olvasnak a gondolataiban: „Okosabbak annál, mint amit gondolunk róluk”

magyarallatvedo