Image default

Mentőkutyás szervezetek találták meg az eltűnt, idős Anna nénit

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Mentőkutyás szervezetek találták meg az eltűnt idős Anna nénit! A keresésben együtt dolgozott a Rendőrség, a Polgárőrség, a Hope – és a Help mentőkutyás egyesület, a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták egyesülete, a Magyar Rescue 4×4 terepjárós mentőegyesület és még sokan mások civilek, családtagok és helyiek is.

Hatalmas erőkkel keresték a mentőcsapatok azt a 87 éves nénit, aki Kisnánáról tűnt el szerda hajnalban.

A keresés sikeresen zárult: több mint 24 óra elteltével a keresőcsapatnak sikerült élve megtalálnia Anna nénit, aki épségben van.

Késő este érkezett az örömhír, miszerint megtalálták Bartizál Lászlóné Anna nénit, aki még szerda hajnalban indult el kisnánai otthonából és azóta nem látták. Az idős hölgyet az egyik utca végi bozótosban sikerült megtalálni élve. A 87 éves asszony a körülményekhez képest jól van, már családja körében, biztonságban.

Anna nénit már több, mint 24 órája keresték, amikor egy helyi fiatal talált egy sárga fésűt az utcán.

Ez volt az a nyom, aminek segítségével újra szagot fogtak a keresőkutyák és elvezették a keresőket Anna nénihez.

A 87 éves néni az egyik utca végi bozótosban volt, de még épségben megtalálták – írja a Ripost. 

Magánál volt és beszélni is tudott. Azóta a néni már a családjával van biztonságban, jelenleg kórházi kivizsgálás alatt.

„Semmilyen komolyabb baja nem esett hála Istennek, pár zúzódáson kívül. Magánál volt, beszélt, de még nincs olyan állapotban, hogy arra választ adjon miért indult el otthonról és hogy keveredett a bozótosba”

– nyilatkozta a Ripostnak Anna néni unokája, Kitti.

A család nagyon hálás mindenkinek, aki segített Anna néni előkerülésében.

Nagyon hálásak vagyunk a hatóságnak, a sok szervezetnek, akik segítettek, Kapás Attilának és Nagy Laci eltűntkeresőknek és az egyesületeknek is. Hihetetlen mennyi ember segített a keresésben, köztük helyi, kisnánai emberek, szomszédok, barátok. A nagymamám már jól van, nekik hála

– tette hozzá az unoka, aki mindenkinek azt üzeni, akinek eltűnt egy hozzátartozója, hogy bízzon a rendőrségben, keressen egyesületeket, vegye fel a kapcsolatot a keresőcsapatokkal, hogy pozitív legyen a végkifejlet és megtalálják szerettüket.

„Azt üzenem, hogy kitartás, mert ez egy borzasztóan nehéz helyzet. Tudom, mert átéltük. Nem kívánom senkinek, hogy megtapasztalja” – tette hozzá Anna néni unokája a lapnak.

(Forrás és képek: Ripost/HELP Mentőkutyás Egyesület Facebook))

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Szakított hátráltató múltjával Lehoczki, Törökország hőse

Viki

Hatalmas bajban van a Kutyák Határok Nélkül – Egy megrázó baleset után kérnek segítséget

Eszti_mav

Hope és Lehoczki László újra akcióban

magyarallatvedo