Image default

Babszemnyi denevéreket mentett a Tüskevár

Babszemnyi denevéreket mentett a Tüskevár! Az apróságok anyjukról gyakran lepottyannak, így a földre kerülnek és ebben a melegben pillanatok alatt sajnos ki is száradhatnak.

Denevérek mindenhol: kicsik és még kisebbek! – címmel tett közzé bejegyzést Facebook oldalán a Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány.

Mint megjegyzik, pár nappal ezelőtt beérkező denevérbabára, mindenki óriás szemekkel nézett a rendelőben, hogy milyen icike-picike. Majd pár napja este 10 órakor érkező újabb kölyök képes volt rácáfolni, hogy bizony van még kisebb – írták.


A legkisebb nem nagyobb, mint egy emberi köröm.

Bejegyzésükben hagsúlyozták, hogy ebben az időszakban születnek a denevérkölykök, alapítványukhoz is szinte naponta érkeznek a különböző méretű apróságok. Felhívták a figyelmet, hogy a kicsik anyjukról gyakran lepottyannak, így a földre kerülnek és ebben a melegben pillanatok alatt sajnos ki is száradhatnak.

Mindezért kérnek mindenkit, hogy járjon nyitott szemmel, mert nem könnyű észrevenni az 1-2 cmes kicsiket.

Ha bajbajutott denevért találtok, kérjetek azonnal segítséget. Magyarországon minden denevérfaj védett! A denevérek rengeteg szúnyogot esznek meg egyetlen éjszaka alatt is, nagyon hasznosak! – teszik hozzá.

Ha támogatni szeretnéd a munkájukat, így teheted meg:

Hívásod/sms-ed Életet menthet! ❤️
Hívd kérlek a 13600/90-es melléket vagy írj egy sms-t erre a számra!
A hívás/sms ára: 500 ft
Adomány számlaszámuk utaláshoz: 11600006-00000000-83429521

Pár napja egy különleges, vízi denevért mentett a Sóstó Vadvédelmi Központ!

Egy kis vízi denevér szorult segítségre, aki a legnagyobb szúnyogfogyasztó. Egy éjszaka alatt akár 2500 darab szúnyogot is elpusztít! 

A hazánkban élő 28 denevérfaj mindegyike természetvédelmi oltalom alatt áll. Minden fajnak megvannak a maga tulajdonsága, de kivétel nélkül hasznos állatok – hívta fel a figyelmet a denevérek fontosságára a Sóstó Vadvédelmi Központ. 

Mint hangsúlyozták, a vízi denevér (Myotis daubentonii) központuk 10. denevérfaja, szerencsére nem töltött sok időt náluk. Legyengült állapotban érkezett hozzánk, de egy kis felerősítést követően sikerült visszavinni a kolóniájához a megmentőjétől kapott információk alapján. 🦇

Elárulták továbbá, hogy a vízi denevér (Myotis daubentonii) az egyik legnagyobb szúnyogfogyasztó, 1500-2500 db csípő- és árvaszúnyogot is elfogyaszt egy éjszaka folyamán. Testéhez képest igen nagy lábai vannak, ezzel a víz felszínén megjelenő rovarokat is könnyedén el tudja kapni, sőt esetenként apró halakat is zsákmányol.

(Forrás:  Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Meghalt volna ez a csillogó szemű őzgida, ha nem érkezik időben a Tüskevár!

Erik

A házi macskák egészségügyi veszélyforrások lehetnek, ha a gazdáik kiengedik őket a szabadba

Eszti_mav

Téli álmából felriadt denevért láttak el a Hortobágyi Madárkórházban

Marci