Image default

Minden eddiginél jobban megérthetik a versenylovakat a magyar állatorvostanhallgatók

Együttműködési megállapodást írt alá az Állatorvostudományi Egyetem és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, ezáltal az egyetem hallgatói közvetlen betekintést kapnak a versenylovak kezelésébe és gondozásába – közölte a felsőoktatási intézmény.

Az új együttműködésben a hallgatók szervezett gyakorlatokon vehetnek részt a Ménesbirtok Dióspusztai Angol Telivér Ménesében. Itt helyi mentorok tartanak majd speciális foglalkozásokat a versenylovakkal kapcsolatos ismeretekről.

A megállapodás a közlemény szerint jól illeszkedik az egyetem és a Kincsem Park között létrejött egyedülálló együttműködéshez, amelyben a galoppversenyek állatvédelmi szűrővizsgálatait az egyetem munkatársai végzik.

Mint ismert, az Állatorvostudományi Egyetem Magyarország egyetlen és Európa harmadikként alapított állatorvosképző intézménye, amely évszázados hagyományokkal rendelkezik az állatorvosi oktatás terén. Az intézmény fontos küldetése az állatjóllét mellett az oktatási kutatási tevékenység, és hogy a hallgatókat gyakorlati tapasztalatokkal minél többféle állatorvosi karrierútra felkészítsék.

Magyar Állatvédelem, fotók: Állatorvostudományi Egyetem

KAPCSOLÓDÓ

Ők lettek az Állatorvostudományi Egyetem országos állategészségügyi versenyének döntősei

magyarallatvedo

Így valósulhat meg a régóta várt országos ivartalanítási program

magyarallatvedo

Első szóra engedélyezte a tanszékvezető az állatvédelmi kurzus indítását a pécsi egyetemen

Eszti_mav