Image default

Betépett a birkanyáj: közel 300 kg orvosi kannabiszt legeltek le

Betépett a birkanyáj: közel 300 kg orvosi kannabiszt legeltek le! Az állatok menedéket kerestek a görög vihar elől, amikor az ültetvényre akadtak. A beszámolók szerint igencsak boldogok voltak, amikor rájuk találtak.

Egy birkacsorda a héten kissé más étrenden találta magát, miután közel 300 kiló kannabiszt fogyasztottak el – írta meg a Newsweek.

A gyanútlan növényevők csordája épp a falánkságát akarta kielégíteni, amikor véletlenül egy közeli üvegházban termő orvosi kannabiszból rágcsáltak le egy jókora adagot.

A görögországi Thesszáliában, Almyros városa közelében egy gyógyászati célú marihuánát termesztő üvegház váratlanul az állatok étkezdéjévé vált, miközben a Daniel vihar utóhatásaival küszködtek – írták.

A vihar Európa eddigi legmagasabb havi csapadékmennyiségét eredményezte. A könyörtelen eső pusztítást végzett a központi régióban, a szakadó esőzések földcsuszamlásokkal párosultak, utakat és hidakat romboltak le, és megbénították a létfontosságú vízellátást.

Az árvíz elől menekülve a birkanyáj az üvegházban keresett menedéket. Az üvegház tulajdonosa a helyi TheNewspaper.gr weboldalnak nyilatkozott: “Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek… Megvolt a hőhullám, és rengeteg termést vesztettünk. Volt az árvíz, szinte mindent elvesztettünk. És most ez… A csorda bement az üvegházba, és megette, ami megmaradt. Őszintén szólva nem tudom, mit mondjak.”

Egy görög hírportál idézte Yannis Bourounis-t, a farm tulajdonosát, aki egy helyi rádiós producernek nyilatkozott: “Találtak zöld dolgokat, amiket megehettek”, majd hozzátette, hogy a juhok “magasabbra ugrottak, mint a kecskék, ami soha nem történik meg”.

A görög kormány 2017-ben legalizálta a kannabisz orvosi célú használatát.

2023-ban Görögországban felavatták az első orvosi kannabiszt előállító üzemet.

A kannabisz nagy biznisz a görög gazdáknak

A kannabisz orvosi célú termesztése nagyon is szükséges gazdasági lehetőségeket jelentett az ország számára.

A vállalatok jelentős befektetésekbe kezdtek az országban. A görög kormány tisztviselői igyekeznek kihasználni a potenciális gazdasági előnyöket, és szabályozási keretet hoztak létre a gyógyászati célú kannabisz termesztésére, feldolgozására és exportjára.

A kannabiszban megoldást látnak a görög gazdák előtt álló kihívások némelyikére, akik az elmúlt években a hagyományos mezőgazdasági termékek haszonkulcsának csökkenését tapasztalták.

Eközben néhány tudós még azt is kipróbálta, hogy az állatokkal kannabiszt etetnek, hogy lássák, mi történik. 2022-ben az ipari kendert tartalmazó táppal etetett tejelő teheneknél számos fizikai és viselkedési változást tapasztaltak, többek között fokozott ásítást, nyálelválasztást és bizonytalan mozgást.

(Forrás: Newsweek)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Bárányokat loptak, de túl birkák voltak hozzá

Viki

Egy névtelen görög hős menti az állatokat a pusztító tűzvészből

Erik

Írtó cuki cikta bárányok születtek a nemzeti parkunkban!

Erik