Image default

Börtönre számíthatnak a zsákai állatkínzók

Vádat emelt a Berettyóújfalui Járási Ügyészség két férfival szemben állatkínzás vétsége miatt, akik bántalmaztak, majd sorsára hagytak egy kutyát.

Ismeretlen okból a 21 és 24 éves vádlott az egyikőjük közepes termetű kutyájának nyakára egy fűkaszához használatos damilt hurkolt 2020. június 5-én. A vádlottak miután kihúzták az állatot egy közeli földútra, ott kikötötték egy villanyoszlophoz. A 21 éves vádlott egy fejsze oldalával többször a kutya fejére ütött, majd az ebet magára hagyva a két férfi elhagyta a helyszínt.
Az állat rövid időn belül elpusztult, mivel olyan súlyos sérülések keletkeztek a nyakán és a fején. A 24 éves férfi később visszatért a helyszínre, a kutyát egy közeli búzaföldre vitte és otthagyta.

A rendőrségi nyomozás során a két férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben társtettesként elkövetett állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Az ügyészség börtön-, illetve fogházbüntetés és közügyektől való eltiltás kiszabását indítványozta. A vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozó indítvány is szerepel arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen beismernék tettüket és lemondanának a tárgyalásról.

KAPCSOLÓDÓ

Kutyái mentettek meg egy férfit, akire rátámadott egy medve

magyarallatvedo

Állományba kerültek a katasztrófavédelem legfiatalabb önkéntes kutyái

Eszti_mav

Pánikot okozhat a petárdázás, de így átvészelheti a szilveszteri durrogtatást a kutyus

magyarallatvedo