Image default

Karóval ütött agyon egy kutyát az állatkínzó Bácsalmáson

A 21 éves férfi 2021. március 17-én vetett véget a gondjára bízott kutya életének. A férfit a Bajai Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé.

A vádirat szerint a vádlott egy ismerősétől kapott egy keverék szuka kutyát. Az állat tartását nem vállalta, ezért március 17-én a déli órákban a kutyát egy elhagyatott, romos bácsalmási ingatlanhoz vitte.

Az állatkínzó a kötéllel pórázon tartott állat fejét szándékosan olyan erővel ütötte meg egy fa karóval, hogy attól az állat elpusztult. A férfi – az állatot maga után hagyva – távozott a helyszínről. Egy helybéli látta a férfit távozni az ingatlanról – majd miután a kutya tetemét is felfedezte – azonnal értesítette a rendőrséget.

A szabadlábon védekező vádlottat 2021. június 7-én állította bíróság elé a Bajai Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt. A többszörösen büntetett előéletű férfi az állatkínzást két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 80 nap elzárásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebeztek, így az ítélet nem jogerős. Az ügyész a fellebbezésében végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől való eltiltás kiszabását, a két felfüggesztett szabadságvesztás végrehajtásának elrendelését, illetve az állatkínzáshoz használt karó elkobzását indítványozta.

Fotó: police.hu

KAPCSOLÓDÓ

Kecskeméti focistákkal is népszerűsítik az állatvédelmet

Viki

Két kutya végezhetett az árokban talált férfival

Marci

Az ügyészségig autózott a macska, de az éjszakát egy kutyával töltötte

magyarallatvedo