Megkéselték a kutyát és a gazdáját is Csepelen, végre vádat emeltek a fiatalkorú elkövetőkkel szemben

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt 2 fiatalkorú fiúval és társaikkal szemben, akik 2022 őszén, Csepelen, egy szóváltást követően elpusztítottak egy kutyát és életveszélyesen megsebesítették a gazdáját is.

A brutális támadás mögött viadaloztatás állhat

Ahogyan azt a Magyar Állatvédelem már korábban megírta, a vádirat szerint a sértett férfi 2022. október 1-jéről 2-ára virradóan, a XXI. kerületben sétált staffordshire terrier fajtájú kutyájával. A sértett szóváltásba keveredett egy 5 fős társasággal, amelynek a vádlottak, egy 16 és egy 17 éves fiatalkorú fiú és 2 felnőtt férfi is a tagjai voltak, és velük volt az egyik férfi, szintén staffordsire fajtajegyekkel bíró kutyája is.

Összeszurkálták a kutyát is

A szóváltás közben a két kutya egymásnak ugrott és marakodni kezdett. Erre a vádlottak előrántották a náluk lévő késeket, és veréssel, illetve az ő, és kutyája megölésével fenyegették meg a sértettet. Ezt követően az egyik késes támadó megrúgta a sértettet, aki ennek következtében a földre esett,

közben a többiek megszurkálták a kutyáját, a két eb azonban folytatta a marakodást.

Miután a sértett felállt, elindult a verekedő kutyákhoz, hogy szétválassza őket. Ekkor azonban a 16 éves fiú többször is megszúrta őt, majd a 17 éves társa is beleszúrt, miközben a vádlottak kioltották a sértett kutyájának az életét.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a támadókat állatkínzás vétségével és – a 2 fiatalkorút társtettesként, a 2 felnőttet bűnsegédként elkövetett – emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

Fiatalkorúak börtöne várhat a csepeli késelőkre

A főügyészség a vádlottakkal szemben börtön- és fiatalkorúak börtöne büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Annak megállapítását is indítványozták, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók. Az egyik, büntetett előéletű felnőtt vonatkozásában a főügyészség indítványozta továbbá két korábbi, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését is.

Ahogyan azt lapunk is megírta, a vádlottak korábban letartóztatásban voltak, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt állnak.

A fotókon a fiatalkorúak által a támadáshoz használt, a rendőrség által lefoglalt kések, és távolabbról a helyszín látható.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Egy ezrest kért a gyilkolásért a kutyák hóhérja, öt évre tiltották el az állattartástól

Eszti_mav

Kakas- és malacfogó verseny megrendezése ellen kellett intézkednünk

Marci

Másfél hónapos kismacskát vert agyon a polgármesteri hivatal előtt az állatkínzó

Marci