Image default

Egy hét után került meg a jégmezőn elveszett fehér kutyus – VIDEÓVAL

Egy orosz jégtörő legénysége találta meg a sarkvidéki jégmezőn elkóborolt, Aika nevű fehér szamojéd kutyust, miután a jószág egy hétig kóborolt a kopár vidéken – írja a Moscow Times.

Az egyéves állat egy Mys Kamenny nevű kis faluból szökött meg, miután a gazdája, Szvetlána Cseresnyeva véletlenül nyitva hagyta az ajtót.

A kutyát napokon át kereste az egész falu, míg a gazdái bele nem törődtek, hogy valószínűleg soha nem látják viszont kedvencüket, különösen, hogy épp megkezdődött a környéken a jégzajlás, ezért attól tartottak, hogy Aika egy hasadékba zuhanhatott.

Ezután azonban váratlan dolog történt: az Alexander Sannikov jégtörő legénysége kiszúrta a jégmezőn kóborló kutyát, miközben épp egy közeli olajfúró platform felé tartottak. A kutya jó állapotban volt, leszámítva, hogy kissé legyengült, illetve sántikált, mivel a borotvaéles jégdarabok felsértették a mancsát.

A jégtörő legénysége egy rámpát eresztett le a jégre, hogy a kutya feljuthasson a fedélzetre, majd egy légpárnás járművel hazaszállították a gazdáihoz.

Cseresnyeva elmondása szerint a kutya az első otthon töltött napját átaludta, azóta viszont újra van étvágya és a vidám természete is újra megmutatkozott.

„A nagy kalandja óta sosem távolodik el tőlünk túlságosan és a házból is csak nagyon óvatosan megy ki” – tette hozzá a megkönnyebbült gazdi.

Nem ez az első eset, hogy az Alexander Sannikov legénysége életet ment: tavaly decemberben két motoros hószánnal közlekedő kalandort mentettek ki, miután a járművük egy jégszakadékba zuhant.

NLC, fotó illusztráció: Getty Images

KAPCSOLÓDÓ

Nem győzzük hangsúlyozni: SOHA NE VÁSÁROLJ SZAPORÍTÓTÓL!

Viki

Kutyát dobtak a hódmezővásárhelyi menhelyre

Viki

Tinédzser vízbe ugrott a kutya után, hogy megmentse a haláltól

magyarallatvedo