Image default

Egy jávorszarvas az őt ért sokk miatt lezuhant egy szikláról, miután kábítólövedékkel lőtték meg

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Egy jávorszarvas az őt ért sokk miatt lezuhant egy szikláról, miután kábítólövedékkel lőtték meg. Az állat sajnos elpusztult a zuhanás következtében – közölte az Idaho Statesman

Mint írják közleményükben, egy szikláról zuhant a mélybe, és elpusztult az a jávorszarvas, melyet idahói biológusok kábítólövedékkel lőtték meg. Az Idahói Hal- és Vadvédelmi Szolgálat szerint az állatot Twin Falls közelében figyelték meg, miután elhagyta a Snake River Canyont.

A tisztviselők szerint a jávorszarvas a város egyik Costco üzlete felé vette az irányt. A hatóságok figyelték a „rendkívül izgatott” állatot és megpróbálták megakadályozni, hogy átkeljen az utcákon. Szerették volna távol tartani a Blue Lakes üzleti negyedtől.

„a biológusok altatószerekkel próbálták elkábítani, de a jávorszarvas elszaladt.”

A biológusok és a rendőrség megpróbálta ugyan „visszatartani az állatot, amíg az altatószerek hatni nem kezdenek„, de nem jártak sikerrel – közölték a hatóságok tisztviselői.

„Ezt követően a szerencsétlen állat egy sziklaszirt széléhez botorkált, majd a mélybe zuhant és és meghalt.”

Gyakran előfordul, hogy amikor egy jávorszarvas városi környezetben van, az állat stressz-szintje nagyon magas, mivel megpróbál kiutat találni” – mondta Mike McDonald, a Magic Valley régió regionális vadvédelmi igazgatója a sajtóközleményben. A tisztviselők szerint a jávorszarvas húsát nem fogják feldolgozni az altatószerek miatt, amelyeket beadtak neki.

Angliában szelfizni akaró turisták terelték a szakadékba a kiscsikót, mert minél jobb képet akartak készíteni 

Nemrégiben írtuk meg, hogy a jávorszarvas esetéhez hasonló tragédia történt Angliában. Egy újszülött csikó zuhant le egy szikláról az Egyesült Királyságban, miután a turisták a születése utáni pillanatokat meg akarták örökíteni.
„AZONBAN A KISCSIKÓ MEGRÉMÜLT, EGY LÉPÉST HÁTRÁLT, LEZUHANT ÉS ELPUSZTULT.”
A helyi farmerek és állatvédő szervezetek szerint a figyelmetlen turisták évek óta komoly problémát jelentenek a területen.

Nicky Beynon farmer elmondta, hogy az elmúlt évben három pónit autóval gázoltak el a turisták. Nemrég pedig figyelmetlenségből lelöktek egy állatot a szikláról.

Az esetek után a National Trust természetvédelmi jótékonysági szervezet arra kérte a látogatókat, hogy tartsák be a vidéki kódexet, vagyis azokat az irányelveket, amelyek célja, hogy segítsék a nyilvánosságot a külterületek élvezetében, és ne okozzanak kárt benne.

Beynon elmondta, hogy az anyaállat néhány méterre a sziklaperemtől szült. De a látogatók egyre közelebb és közelebb tolultak, hogy felvételt készítsenek. Amikor az újszülött lábra állt, hozzá is oda akartak menni, de az hátrált egyet és leesett a peremről.

„A kanca, aki elvesztette a csikóját a szakadékban, érzékenyen reagált, tudta, hogy eltűnt a csikó, nagyon rosszul viselte” – mondta a gazda.

„A FÉRFI SZERINT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN TÖBB HASZONÁLLATOT IS KÉNYTELEN VOLT ELTÁVOLÍTANI EGY-EGY TERÜLETRŐL, MIUTÁN A VIDÉKRE LÁTOGATÓK ZAKLATTÁK AZ ÁLLATAIT.”

A terület számos különleges vadon élő állatnak és állatállománynak ad otthont, amelyek szabadon legelnek a közös földeken és réteken. A helyi szervezetek arra kérik a látogatókat, hogy mindenki tartson távolságot az állatoktól, és ne zavarják a nyugalmukat.

(Forrás: idahostatesman.com)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Nem, egyáltalán nem jó ötlet kitetováltatni a macskádat!

magyarallatvedo

Ritka rozsomákot fényképeztek le a Yellowstone Nemzeti Parkban

Eszti_mav

Cica érkezik a Fehér Házba

magyarallatvedo