Image default

Azt kamuzta a csaló, hogy jó pénzért tud szerezni kengurut, ormányos medvét és kapibarát, de nem tudott

Azt kamuzta a csaló, hogy jó pénzért tud szerezni kengurut, ormányos medvét és kapibarát, de nem tudott!

A Fonyódi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal az alföldi férfival szemben, aki internetes hirdetései és ajánlásai alapján károsított meg négy olyan személyt,

akik Magyarországon egzotikusnak számító állatokat szerettek volna vásárolni.

– közölte az Ügyészség.

Shutterstock – illusztráció

A vádirat szerint a férfi rendelkezett állatkerti gondozói tapasztalattal, és jártas volt a más földrészekről származó emlősök tartásában. A férfi az egzotikus állatokkal foglalkozók körében egyebek mellett arról volt ismert, hogy be tud szerezni ilyen egyedeket külföldről.

A terheltnek azonban 2022 évben anyagi nehézségei támadtak és tisztában volt azzal, hogy nemteljesítés esetén az előlegként átutalt összegeket – azok más célra történő felhasználása miatt – nem fogja visszaadni, de erről a sértetteket nem tájékoztatta.

A csalárd férfi 2022 januárjában egy kenguru beszerzéséért 84.000 forintot kért el előlegként. Februárban két ormányos medvéért 200.000 forintot. Márciusban ismét egy kenguruért 90.000 forintot, míg májusban két kapibaráért 115.944 forintot. Azonban egyik esetben sem teljesített és az előlegeket sem utalta vissza.

(Forrás: Ügyészség)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ovádi Péter: “Állatot tartani hatalmas felelősség, senki se hozzon elhamarkodott döntést!”

Erik

Koppenhága bekeményít: Tilos lesz az egzotikus bőr vagy toll a divathéten

magyarallatvedo