Image default

Elítélték a francia házaspárt, akik borzalmas körülmények között tartottak 159 macskát és 7 kutyát!

Elítélték a francia házaspárt, akik borzalmas körülmények között tartottak 159 macskát és 7 kutyát!

Egy francia házaspár egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amiért állatok tucatjait, köztük 159 macskát tartottak kegyetlen körülmények között – írja a BBC forrásait idézve a Telex.

Mint írják, a nizzai házaspárnak a rengeteg macska mellett hét kutyája is volt, akiket a mindössze 80 négyzetméteres lakásukban tartottak. A szerencsétlen sorsú állatokra meg tavaly találtak rá:

hatalmas piszokban éltek, egy részük ki volt száradva és alultáplált volt, emellett különböző férgekkel voltak fertőzöttek.

A rendőrség tavaly vonult ki a házaspár lakásához egy vita miatt, ekkor fedezték fel a szobákban az állatokat. A hatóságok mindenhonnan állati ürüléket jelentettek.

Az ügyükben döntő bíró szerint a házaspár nem gondoskodott megfelelően az állatokról. A francia bíróság arról döntött, hogy

végleg eltiltja a 68 éves nőt és az 52 éves férfit a háziállatok tartásától.

Ezenkívül arra is kötelezték őket, hogy fizessenek több mint 150 ezer eurót (több mint 58 millió forint) állatvédő szervezeteknek.

A kutyák és macskák közül néhányan később rossz egészségi állapotuk miatt elpusztultak. A nyomozók két macska és két kutya holttestét találták meg egy fürdőszobában. A lakás női tulajdonosa annyit mondott a bíróságnak, hogy ezek az állatok voltak „élete szerelmei”, de elismerte: „elcseszte”. A nyomozásból kiderült, hogy az egyik elítélt szüleitől 2018-ban három macskát és három kutyát hoztak el, majd ezek mellé később egy elhagyatott épületből 30 macskát vittek lakásukba. Egy pszichiátriai vizsgálat „Noé-szindrómát” diagnosztizált a nőnél, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az illető több állatot halmoz fel, mint amennyit el tud tartani, miközben képtelen megérteni a helyzet súlyosságát.

Az ügyészek eredetileg 18 hónap börtönbüntetést kértek a házaspárra. Ellenük egyébként már 2014-ben is indult nyomozás hasonló ügy miatt: ekkor egy 18 négyzetméteres garzonban éltek együtt 13 macskával és egy kutyával.

(Forrás: BBC/Telex, Fotó: ladunliadinews)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Bűnösnek vallotta magát a macskákat kínzó francia labdarúgó

Marci

Franciaország is betiltja a vadállatok cirkuszi szerepeltetését

magyarallatvedo

Társainak életét megmentő katonakutyát tüntettek + VIDEÓVAL

magyarallatvedo