Image default

Ellopták az adománygyűjtő perselyt, börtönbe kerülhetnek

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik tavaly decemberben, állatvédőknek gyűjtött adománypénzt loptak el egy XV. kerületi bevásárlóközpontban. Az ügyészség a többszörös visszaeső elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Korábban mi is beszámoltunk a döbbenetes pofátlanságról. A vádirat szerint a vádlottak – egy többszörösön büntetett férfi és annak szintén büntetett fia – 2022. december 31-én, egy XV. kerületi bevásárlóközpontban tartózkodtak, ahol az egyik stand pultján észrevettek egy adománygyűjtő perselyt. A vádlottak vártak egy keveset, majd amikor az eladó egy vevővel foglalkozott, odaléptek a pulthoz, az idősebbik férfi kinyitotta a hátitáskáját, a fia pedig az állatvédő alapítvány adománygyűjtő perselyét a táskába tette.

Ezután sietve elhagyták az áruházat, majd villamosra szálltak, ahol

a kulcsra zárt perselyt felfeszítették, és az abban lévő csaknem 12.000 forint készpénzt zsebre tették.

A vádlottak ezután a feltört perselyt egy XIV. kerületi buszmegállónál hátrahagyták.

A rendőrök még aznap elfogták a tolvajokat

A két elkövetőre Baricska Norbert r. alezredes, a kőbányai rendőrkapitányság vezetője figyelt fel, aki feleségével és két kisgyermekével vásárolt. Kezében a bevásárlószatyrokkal, egyik gyerekével a nyakában az alezredes egyedül nem tudta feltartóztatni a tolvajokat, így azoknak annak ellenére sikerült elmenekülni, hogy azonnal értesítették a biztonsági szolgálatot. A személyleírás alapján azonban a páros hamar lebukott, a BRFK Zseblopási Alosztály civil ruhás nyomozói a belvárosi karácsonyi vásár területén ismerték fel és fogták el aznap délután.
A 65 éves I. Sándort és 37 éves fiát, ifj. I. Sándort a XV. Kerületi Rendőrkapitányságon lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A bűncselekmény elkövetését mindkét gyanúsított beismerte.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a két férfit, mint többszörös visszaesőket, lopás vétségével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság videója alapján így lopták el a perselyt:

Ügyészség – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Tolvajt fogott a négylábú Pandúr

magyarallatvedo

Angliában a drogdílerek kutyatolvajokká válnak, mert az jobban jövedelmez + VIDEÓVAL

magyarallatvedo

A Fradisták a Te segítséged is kérik!

magyarallatvedo