Image default

Elszabadult hatalmas bika okozott riadalmat Balatonakarattyán

Elszabadult hatalmas bika okozott riadalmat Balatonakarattyán

A 71-es főúton, a Balatonakarattyához tartozó Orlen benzinkút közelében rendőri irányjelzéssel halad a forgalom, miután egy bika – feltehetően – vad kóborlásba kezdett.

Azt, hogy az állat hova és kihez tartozik, nem tudni, de a töltőállomáson egy élő állatokat szállító vontató állt. A bikát ideiglenes megoldásként az egyik közúti jelzőtáblához kötötték ki – tudósított a Fejér vármegyei hírportál, a Feol cikkében.

Amerikában a sínek között száguldozott egy bika

Tavaly számoltunk be róla, hogy hatalmas pánikot keltett egy vonatsínek között száguldozó bika! A hatóságok és állatvédő szervezetek végül befogták a rémült állatot és biztonságos helyre szállították.

Az amerikai Newark Penn pályaudvaron áthaladók nemrég szokatlan utastársat kaptak. Egy bika keveredett a sínekre, aki azóta egy menhelyen pihenheti ki az eseményeket – írja a Prove.

Szokatlan látvány tárult azok elé, akik a közelmúltban a New Jersey-i Newark Penn pályaudvaron bámultak ki a vonat ablakán. A síneken ugyanis másik jármű helyett egy bika közlekedett. A vonatokból bámészkodók döbbeneténél is nagyobb volt persze azok riadalma, akik a peronokon álltak, mikor az állomásra befutott – a következő járat helyett – az állat.

Az, hogy a bika miként és honnan szabadult ki, egyelőre nem világos. Mindenesetre több vágóhíd is van Newarkban, és könnyen elképzelhető, hogy éppen ezek egyikébe szállították, mikor egérutat nyert.

A hatóságok és a megyei Skylands Animal Sanctuary & Rescue állatmenhely dolgozói mindenesetre együttes erővel igyekeztek befogni az állatot. A bika összességében több mint két mérföldet (több mint 3,2 kilométert) tett meg, ennek legnagyobb részét a vasúti síneken. A Newark Penn pályaudvartól Newark Weequahic városrészéig, a Frelinghuysen Avenue-ig futott, 45 perces késéseket generálva a vonatmenetrendben.

A svéd metrónál simán kilőtték az arra tévedt jávorszarvast

Jávorszarvas kószált a svéd metróvonalon – kilőtték! Megpróbálták ugyan elcsalogatni a sínekről, de mivel nem jártak sikerrel, a vadőrök a kilövése mellett döntöttek – számoltunk be róla nemrég.

Jávorszarvas bénította meg a stockholmi metró közlekedését néhány hete, az állatot lelőtték – közölte Claes Keisu, a svéd főváros metróüzemeltető vállalatának szóvivője.

A SÍNEKRE TÉVEDT JÁVORSZARVAS TÖBB ÓRÁN ÁT KÓSZÁLT A STOCKHOLMI METRÓ PIROS VONALÁN, MEGBÉNÍTVA A FORGALMAT.

Hét állomást le is kellett zárni. Végül a Varby Gard állomáson megpróbálták kicsalogatni. Mivel ezzel nem jártak sikerrel, a vadőrök kénytelenek voltak az állatot lelőni– írja az MTI.

Az Aftonbladet és Expressen svéd lapok videófelvételeket tettek közzé arról, ahogy az állat a felszínen futó sínpárok mentén szalad végig a jávorszarvas.

Az 1964-ben megnyitott stockholmi piros metróvonalnak 36 állomása van.

(Forrás: FEOL, Prove)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Akár 30 kisborjú is napvilágot láthat az egyik nemzeti parkunk gulyájában

Eszti_mav

Vágóhídról mentette meg a borjút, később szoros barátság alakult ki köztük

Marci

Meghalt egy székelyföldi férfi, miután egy bika szabályosan kivégezte

Eszti_mav