Image default

Megmentette a kis emu életét a Madárdoki!

Megmentette a kis emu életét a Madárdoki! Az egyik állatorvos azt tanácsolta, altassák el inkább, de Déri doki nem hagyta annyiban és megmentette a fiatal futómadarat!

Hortobágyon, Dr. Déri János állatorvos vezetésével a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet hosszú évek óta. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg, vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 2500-3000 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe.

Most éppen egy szerencsétlenül járt különleges madár várt a megmentésére egy emu személyében! Ahogy a közösségi oldalukon megosztott posztból kiderül, volt állatorvos, aki a madár elaltatását tanácsolta. Végül az emut nem kellett műteni. “Az achilles szalagja félre ugrott oldalra. A doktor úr vissza rakta és rögzítette. A futó madaraknál sokszor előfordul. A futó madarak annyira nehezen viselik ha le van rögzítve a lábuk, valamint az ilyen fokú stresszt, és diszkomfort érzést, hogy ebbe halhatnak meg, és nem a meglévő problémába.” – osztották meg.

Hálás köszönet,  ismét Dr. Déri János, Madárdokinak!

A Hortobágyi Madárkórház

A Hortobágyi Madárkórház Magyarország egyik meghatározó intézménye a vadmadarak védelme és rehabilitációja terén. Az 1975-ben alapított kórház a Hortobágy Nemzeti Park területén található, ahol a madarakat az egész országból és a környező régiókból szállítják be sérülésekkel vagy betegségekkel.

Az intézmény célja, hogy a megmentett madarakat gondosan ápolja, gyógyítsa és rehabilitálja, majd visszahelyezze őket a természetbe. Az állatorvosok, ornitológusok és szakértő gondozók közreműködésével a kórház számos ellátást nyújt, beleértve a sebészeti beavatkozásokat, gyógyszeres kezeléseket és speciális táplálkozási programokat.

A madárkórház nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére és a fenntartható madárvédelemre. Rendszeresen szerveznek oktatási programokat, ahol a látogatók megismerhetik a helyi és vándormadarak életét, és információkat kapnak a madarak védelméről és a természet megőrzéséről.

A Hortobágyi Madárkórház értékes szerepet játszik a biodiverzitás megőrzésében és a természeti kincsek védelmében. Munkájukkal hozzájárulnak a vadmadárfajok fenntarthatóságához és a madarak természetes élőhelyeinek megőrzéséhez. Az intézmény elkötelezett a madarak védelme és a közösség oktatása iránt, és fontos szerepet tölt be a magyarországi vadmadárpopuláció fenntarthatóságában.

(Forrás és fotó: Hortobágyi Madárkórház)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Pihe-puha, tündéri kis emu cseperedik a Debreceni Állatkertben

Erik

Így menekült meg a kis vöcsök

magyarallatvedo

Európa legnagyobb bagolyfaját, egy uhut láttak el a madárkórházban

Marci