Image default

Sorra menti a beteg, sérült fehér gólyákat a Hortobágyi Madárkórház!

Sorra menti a beteg, sérült fehér gólyákat a Hortobágyi Madárkórház! Egy biztos minden sérült állat a legjobb kezekbe kerül Déri dokiéknál!

Hortobágyon, Dr. Déri János állatorvos vezetésével a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet hosszú évek óta. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg, vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 2500-3000 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe.

De nem csak sérült szárnyasok gyógyítását végzi Déri doktor és csapata, hiszen igyekeznek minden bajba jutott, beteg állaton segíteni. Az utóbbi időben számos fehér gólya életét is sikerült megmenteniük, melyről közösségi oldalukon rendszeresen beszámolnak – tették ezt néhány napja is!

Egy biztos minden sérült állat a legjobb kezekbe kerül Déri dokiéknál!

A Hortobágyi Madárkórház

A Hortobágyi Madárkórház Magyarország egyik meghatározó intézménye a vadmadarak védelme és rehabilitációja terén. Az 1975-ben alapított kórház a Hortobágy Nemzeti Park területén található, ahol a madarakat az egész országból és a környező régiókból szállítják be sérülésekkel vagy betegségekkel.

Az intézmény célja, hogy a megmentett madarakat gondosan ápolja, gyógyítsa és rehabilitálja, majd visszahelyezze őket a természetbe. Az állatorvosok, ornitológusok és szakértő gondozók közreműködésével a kórház számos ellátást nyújt, beleértve a sebészeti beavatkozásokat, gyógyszeres kezeléseket és speciális táplálkozási programokat.

A madárkórház nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére és a fenntartható madárvédelemre. Rendszeresen szerveznek oktatási programokat, ahol a látogatók megismerhetik a helyi és vándormadarak életét, és információkat kapnak a madarak védelméről és a természet megőrzéséről.

A Hortobágyi Madárkórház értékes szerepet játszik a biodiverzitás megőrzésében és a természeti kincsek védelmében. Munkájukkal hozzájárulnak a vadmadárfajok fenntarthatóságához és a madarak természetes élőhelyeinek megőrzéséhez. Az intézmény elkötelezett a madarak védelme és a közösség oktatása iránt, és fontos szerepet tölt be a magyarországi vadmadárpopuláció fenntarthatóságában.

(Forrás és fotó: Hortobágyi Madárkórház)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Törött szárnyú darvat mentettek a madárkórház munkatársai

Marci

Öt fiókát nevel az ország legidősebb fészkelő gólyája!

Erik

Agresszív gólya tartja rettegésben egy felvidéki település autósait

magyarallatvedo