Image default

Érdemrendet kapott Max, az emberek ezrein segítő kutya (Videóval)

Elsőként nyerte el egy házikedvenc az állatoknak adható egyik legmagasabb kitüntetést, a People’s Dispensary for Sick Animals (PDSA) brit állatvédelmi és jótékonysági szervezet érdemrendjét. Az indoklás szerint a Max nevű online terápiás kutya, egy 13 éves angol springer spániel emberek ezrein segített – írja az Élő Bolygónk.

„Max vigaszt és támaszt nyújtott emberek ezreinek szerte a világon, és felhívta a figyelmet arra, hogy az állatok nagymértékben jobbá tehetik az emberek életét” – közölte a szervezet, amikor pénteken átadta az elismerést.

Az Order of Merit elnevezésű kitüntetés az állatoknak járó megfelelője a Brit Birodalom Rendjének (Order of the British Empire), amelyet a brit uralkodóház adományoz. A kutyának Twitter-üzenetben gratulált a brit királyi család.

Max gazdija egy Kerry Irving nevű férfi, aki egy közlekedési baleset után lebénult, és mély depresszióba esett. Miután találkozott a kutyával, a Lake District nevű vidéken tett közös kirándulásaikról készült videókat megosztotta a közösségi médiában, és nemsokára százak kérték tőle, hogy találkozhassanak Maxszal.

Ekkor Irving úgy döntött, hogy terápiás kutyává képzi ki Maxot, és a koronavírus miatt elrendelt lezárások idején is tovább küldte róla közösségi oldalain a friss videókat.

„Amikor a legmélyebb ponton voltam, Max jelentette számomra az élet értelmét, és ma is minden nap mosolyt csal az arcomra. Örülök, hogy ezrekkel oszthattam meg a támogatást, a vigaszt és az örömöt, amelyet Max szerez” – mondta a férfi.

A PDSA közleménye szerint Max mintegy 10 ezer emberrel találkozott, és 300 ezer fontnyi (124 millió forint) adományt segített összegyűjteni.

Az Order of Merit kitüntetést 32 kutyának, illetve lónak ítélték oda 2014-es létrehozása óta. Most először kapta meg egy társállat, korábban csak rendőr- vagy mentőkutyáknak ítélték oda.

Élő Bolygónk nyomán magyarallatvedelem.hu, Fotó: fr.ebeneinfo.com

KAPCSOLÓDÓ

Kiemelt támogatást és kitüntetést kaptak a kaposvári állatvédők lenyűgöző munkájukért

Marci

Élménykutyázás terápiás kutyákkal

magyarallatvedo

Még a kórházba is elkíséri a beteg kisfiút a terápiás kutyája

Marci