Image default

Elhunyt Esther, az első olyan malac, akinek az életét végig követhettük a közösségi médiában

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Esther Ontárióban élt és hatalmas követőtáborral rendelkezett az Instagramon. Igazi csodamalac volt, hiszen több évig élt azt követően, hogy legyőzte a rákot. 

Elhunyt Esther the Wonder Pig, az első malac, akinek az életét végig lehetett követni a közösségi médiában. A leghíresebb magyar röfi, Rupert Malac szerint Esther óriási hatással volt arra, hogy több millió ember megismerje:

a disznók is érző lények.

Hatalmas népszerűségnek örvendett a malac

Esther the Wonder Pig több mint félmillió követővel rendelkezett az Instagramon. Gazdája is itt jelentette be azt, hogy elhunyt. Úgy tudni, gazdája végig mellette volt, így nyugodt, békés körülmények között szenderült örök álomra.

Életének utolsó évei igazi csodának számítottak.

2017-ben ugyanis az állatorvosok mellrákot diagnosztizáltak nála, megműtötték és akkor több csomót is eltávolítottak a testéből. Később gyomorfekélye lett, amitől alig tudott mozogni és komoly fájdalmak is gyötörték. A gyógyszeres kezelés azonban megtette a hatását és ismét napi sétára indult gazdájával az Ontarió állambeli Campbellville-ben.

Esther még hat évig élt, halálának körülményeiről és okairól azonban gazdái még nem tudnak és nem is akarnak beszélni. Azt mondják, időre van szükségük ahhoz, hogy feldolgozzák a veszteségüket.

„Bár Eszter fizikailag már nincs velünk, emléke és öröksége örökké élni fog”

– olvasható az Instagram-bejegyzésben.

Ezt olvastad már?

Tündéri új családtaggal bővült Arnold Schwarzeneggerék népes háziállat-serege: kutyusai, szamara és pónilova után ezúttal egy törpemalac boldog gazdája lett a népszerű filmsztár. Az aranyos fotókat ebben a cikkünkben lehet megtekinteni.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Egy instagram fotó miatt kellett meghalnia egy delfinborjúnak

magyarallatvedo

Brutális kegyetlenséggel verték agyon a lopott disznókat

Erik

Bemászott az éhes medve a malacokhoz, nem kellett volna

magyarallatvedo