Image default

Halálra gázolta a vonat az idős vizslát, aki az esztergomi vonalon utazott

Halálra gázolta a vonat az idős vizslát, aki az esztergomi vonalon utazott. A vizsla életéért, bár sokat küzdöttek, sajnos már nem tudták megmenteni.

A Kemma hívta fel a figyelmet, hogy egy idős vizsla utazott a 7:05-ös, Esztergomból induló vonattal október 19-én, csütörtökön reggel. A barátságos eb Magdolnavölgynél szállt fel, ám a gazdája nem volt vele. Többen simogatták, beszéltek hozzá, ám végül Piliscsabánál leszállt egy csapat kamasszal – írták.

Állítólag nem először csinált ilyet az idős kutya.

A kommentelők szerint a gazdája nem vigyáz rá. Most a közösségi oldalra került ki a képe, és mint később írták, a kutyát valószínűleg elütötték.

Története egy Facebook-csoportban bukkant fel, és a poszt alatti kommentek szerint a vonatozás után a vizsla az Aldinál bukkant fel. A hozzászólok között olyanok is voltak, akik elárulták, nem az első eset, hogy a kutya vonattal kóborolt el otthonról, és mivel nyakörve nem volt, megfogni sem lehetett.

Története egy Facebook-csoportban bukkant fel, később pedig egy újabb posztból az is kiderült, hogy a kutyust elütötték, és Klotildliget megállóhelytől az alagút irányába, az első átjáró után lévő mély árokban fekszik.

Az utolsó poszt már a szomorú hírt közli: a vizsla életét, bár küzdöttek érte, már nem lehetett megmenteni.

Aki felelős a kutya haláláért, az pedig kizárólag a gazda, aki rosszul tartotta.

Órák múlva elütötték szegényt Klotildnál, jó emberek kórházba vitték, a gazdája ott jelentkezhet és rendezheti a költségeket – fogalmazott nyilvános bejegyzésében a posztoló.

Kószát sem tudták megmenteni…

Nemrég mi is megírtuk, hogy szomorú tragédiáról számolt be a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat közösségi oldalán.  Kósza, a tündéri keverék kutyus elkóborolt a családjától. Sajnos a szerencsétlen kutyát a szentendrei HÉV elütötte, és habár időben érkezett a súlyos sérüléseket szenvedett állathoz a segítség, az életét már nem tudták megmenteni.

Kósza, a HÉV szentendrei vonalának sínjei mellett fekszik magatehetetlenül a hordágyon, nézve előre, a semmibe, mintha csak nyitott szemmel aludna… Csak reméljük, hogy talán, már fájdalmat sem érez. Talán már egy másik világban fut, játszik, pajkosan nyalogatja kis gazdája arcát. Csak remélni tudjuk…

Ez volt az utolsó kép, amit a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat készített Kószáról. A mentőszolgálat a következő szívbe markoló sorokkal osztotta meg a szörnyű tragédiát és búcsúzott az ártatlan kutyustól…

„Drága Kósza! Sajnáljuk, hogy így alakult. Mi is megsirattunk, pedig csak egyszer találkoztunk. Szentendrén egy, a HÉV által elütött kutya kimentéséhez kértek segítséget. A mentés után állatkórházba szállítottuk a gerinctörött és koponyasérült kutyust. Időközben a gazdi is megérkezett, de sajnos Kósza életét értelmes keretek között nem lehetett megmenteni. A miérteket ne keressétek, senkinek sem könnyű. Őszinte részvétünk a gazdinak és köszönjük mindenkinek, aki részt vett a mentésben. Kósza emlékét mi is méltón őrizzük” – írták.

Legyen neked könnyű a föld, Kósza!

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Két strucc is elszökött Esztergomból, az egyiket már elkapták a katasztrófavédelem segítségével

Marci

Ebben az országban ingyen vonatozhatsz a kutyáddal a nyáron

Eszti_mav

Esztergom példát mutat: nem lesz idén tűzijáték, hogy védjék az állatokat

magyarallatvedo