Image default

Tüneményes fóka baba született a Pécsi Állatkertben!

Tüneményes fóka baba született a Pécsi Állatkertben! A kis apróság nemét egyelőre még nem tudták megállapítani. 

Egy szenzációs örömhírt osztott meg a Pécsi Állatkert közösségi oldalán: fókapáruk, Donka és Bonifác, június 17-én a hajnali órákban, egy tüneményes fóka baba büszke szüleivé váltak!

Mint megemlítik, az apróság neme egyelőre nem tisztázott, amint pontos információk állnak rendelkezésre, megosztják a látogatókkal is.

Megjegyezték továbbá, hogy annak érdekében, hogy némileg biztosítsák a kis család nyugalmát, a fókamedence jelenleg teljes egészében nem járható körbe, két pontról azonban megfigyelhető az apróság és szülei.

Kérünk Titeket, hogy csendben, lassan közelítsétek meg a lakhelyüket, így a megfigyelés sikeressége is nagyobb.  A fókák tréningje pedig átmenetileg szünetel. Köszönjük a megértést!” – tette hozzá az Állatkert.

Viszont jó hírrel is szolgáltak, hiszen annak, aki pedig személyesen jelenleg nem tudja meglátogatni őket, az az élő kameránkon keresztül bármikor megfigyelheti az apróságot és szüleit.

Csak kattintsatok a fóka kamerára az alábbi oldalon: https://pecszoo.hu/elo-kozvetites/

Nemrég alpaka csikó született Pécsen és a látogatók adtak neki nevet!

Az állatbarátok szavazatai alapján “Bodza” lett a neve a tündéri pécsi alpaka csikóak!

Májusban zárult le a Pécsi Állatkert “állati névszavazása”, mely során a nemrég született bájos alpaka kislánynak kerestek megfelelő nevet – írta közösségi oldalán a Pécsi Állatkert.

Mint megjegyezték, köszönik, hogy több, mint 300-an részt vettetek aprócska alpakánk nevének kiválasztásában.

A SZAVAZATOK 60%-ÁT A BODZA NÉV KAPTA.

Üdvözlünk a csapatban kicsi Bodza! – köszöntötték posztjukban a kicsit!


Korábbi posztjukban megjegyezték, hogy a kis alpaka április végén született és tökéletes mása anyjának, Nabajanak. Testvére, Málna után, most neki keresték a megfelelő, hozzá illő nevet.

Málna lett a neve a cuki pécsi alpaka kislánynak! 

Nevet keresett a Pécsi Állatkert az apróságnak, a Málna, Pipacs és Lilom nevekből válogathattak a szavazni vágyók!

Pár napja számoltunk be róla, hogy a Pécsi Állatkert közösségi oldalán osztotta meg az örömhírt, hogy Levendula nevű alpakájuk a közelmúltban egy újabb kis csikónak adott életet. Az apró alpakáról kiderült, hogy kanca (lány). Most pedig, a kicsi kecskéjük után, neki is nevet keresnek.


“Szerintetek melyik illik hozzá leginkább? 𝑴𝒂́𝒍𝒏𝒂, 𝑷𝒊𝒑𝒂𝒄𝒔 vagy esetleg a 𝑳𝒊𝒍𝒊𝒐𝒎?” – tették fel a kérdést a posztban.  A szavazatokat 𝒔𝒛𝒐𝒎𝒃𝒂𝒕 𝒅𝒆́𝒍𝒊𝒈 várták, így hamarosan kiderülhetett milyen nevet is kapott a kis alpaka lány.

Nem is kellett sokat várni, hiszen az állatkert a közösségi oldalán jelentette be, hogy a ki salpaka a Málna nevet kapta a közönségszavazatok alapján. Nagyon szépen köszönik a rengeteg szavazatot és javasolják, hogy látogassák meg minél többen a Pécsi Állatkertben Málnát és családját.

(Forrás: Pécsi Állatkert)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Málna lett a neve a cuki pécsi alpaka kislánynak!

Erik

Egy fókabébi belehalt a sokkba, miután egy nő a kabátjába bugyolálta

Erik

Boróka lett a neve a pécsi kis bölénynek!

Erik