Image default

Fülöp Erik áfamentessé tenné az állatok gyógyulását (videóval)

Az állatvédelmi szakpolitikus Facebook-videójában jelentette be: amennyiben a jogi környezet megengedi, kezdeményezni fogja az állatorvosi kezelések és az állatok gyógyulásához szükséges szerek áfamentességének bevezetését.

Dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselőt, állatvédelmi szakpolitikust egy követője kereste meg azzal a javaslattal, hogy érdemesnek tartaná az állatok gyógyulásával kapcsolatos termékek és szolgáltatások áfájának a csökkentését. A politikus a videójában felhívta a figyelmet arra, hogy több állatvédő szervezet is megkereste már hasonló javaslattal, mellyel egyetért. Éppen ezért komoly elhatározásra jutott.

“Amennyiben a Covid-helyzet megengedi, hogy független képviselőként törvényjavaslatot, vagy határozati javaslatot nyújtsak be, az lesz szinte az első dolgom, hogy ezt a felvetést megfogadva és maximálisan támogatva egy ilyen előterjesztést elkészítsek” – jelentette ki a politikus. Hozzátette: természetesen az a cél, hogy áfamentessé tegyék, vagy jelentős áfacsökkentést érjenek el az állatok gyógyulásával kapcsolatos eszközök, gyógyszerek és ellátások tekintetében.


Mint ismert, szeptember 21-én fogadta el a parlament 163 igen, 8 nem és 0 tartózkodás mellett azt a házszabály-módosítást, melynek értelmében a mostani, őszi ülésszakban csak úgy lehet törvény- és határozati javaslatokat benyújtani, ha arra előzetesen valamelyik frakcióvezető rábólint. Így aztán a független képviselők egészen a tavaszi ülésszakig nem tudnak benyújtani ilyen jellegű előterjesztéseket.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Ötvenszer késelte meg kiskutyáját a kegyetlen állatkínzó

magyarallatvedo

Borzot evett a fehér gólya Bonyhádnál

magyarallatvedo

Cserebökényben már énekelnek a sordélyok

magyarallatvedo