Image default

Szárnytörött gólyafiókák életét mentette meg most a csodálatos Madárdoki!

Szárnytörött gólyafiókák életét mentette meg most a csodálatos Madárdoki! Vihar tépázta meg a gólyatesókat, de most már jól vannak. 

Hortobágyon, Dr. Déri János állatorvos vezetésével a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet hosszú évek óta. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg, vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 2500-3000 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe.

Most sérült gólyák életét kellett megmentenie a Madárdokinak! Mint rövid Facebook bejegyzésében írja a Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány a vihar kiboritotta a fészkükből a kis gólyákat, akiket Lehoczky Krisztián szállított el a Madárkórházba.

Ezután természetesen alaposan és szakszerűen látta el Déri doktor Úr, és a feltöltött képek alapján már a gyógyulás útjára is léptek a kis gólyafiókák!

A Hortobágyi Madárkórház

A Hortobágyi Madárkórház Magyarország egyik meghatározó intézménye a vadmadarak védelme és rehabilitációja terén. Az 1975-ben alapított kórház a Hortobágy Nemzeti Park területén található, ahol a madarakat az egész országból és a környező régiókból szállítják be sérülésekkel vagy betegségekkel.

Az intézmény célja, hogy a megmentett madarakat gondosan ápolja, gyógyítsa és rehabilitálja, majd visszahelyezze őket a természetbe. Az állatorvosok, ornitológusok és szakértő gondozók közreműködésével a kórház számos ellátást nyújt, beleértve a sebészeti beavatkozásokat, gyógyszeres kezeléseket és speciális táplálkozási programokat.

A madárkórház nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére és a fenntartható madárvédelemre. Rendszeresen szerveznek oktatási programokat, ahol a látogatók megismerhetik a helyi és vándormadarak életét, és információkat kapnak a madarak védelméről és a természet megőrzéséről.

A Hortobágyi Madárkórház értékes szerepet játszik a biodiverzitás megőrzésében és a természeti kincsek védelmében. Munkájukkal hozzájárulnak a vadmadárfajok fenntarthatóságához és a madarak természetes élőhelyeinek megőrzéséhez. Az intézmény elkötelezett a madarak védelme és a közösség oktatása iránt, és fontos szerepet tölt be a magyarországi vadmadárpopuláció fenntarthatóságában.

(Forrás és fotó: Hortobágyi Madárkórház)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Végre Veszprém vármegyébe is megérkezett az első gólya!

Erik

Egy beszélő holló a hortobágyi madárkórház sztárja – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

214 gólyafiókát gyűrűztek meg a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Erik