Image default

Gyönyörűen cseperednek és élvezik a nyarat a Fővárosi Állatkert manulokkölykei – KÉPEK

Még márciusban jöttek a világra ezek az édes manulokkölykök a Fővárosi Állatkertben. Most újabb hírekről számoltak be az intézmény dolgozói a közösségi oldalukon.

Szerencsére minden a legnagyobb rendben van az apróságokkal, élvezik a nyár beköszöntét az állatkertben. Mint írták, egyre többet, egyre jobban lehet látni a hat cseperedő manul, azaz pusztai macska kölyköt.

A pusztai macska egyébként leginkább Iránban, Afganisztánban, a Kasmír indiai és pakisztáni részén, Kínában és különösen Tibetben, Mongóliában, Oroszország egyes vidékein, valamint Kazahsztánban, Üzbegisztánban, Türkmenisztánban és Tádzsikisztánban, a Kaukázus mentén pedig Azerbajdzsán és Örményország egyes vidékein fordul elő. Ezeken a tájakon eléggé változatos, de szinte mindenütt szélsőséges az időjárás. Ennek megfelelően a pusztai macska nemcsak a szárazságot, de a hideget is jól viseli.

Az időjárás viszontagságai ellen vastag bunda védi, amely egyben a látszólagos méretét is megnöveli. A manul ugyanis lényegében akkora, mint egy házimacska, de bundája miatt valamivel nagyobbnak tűnik.

(Forrás, fotók: zoobudapest)

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Orbán Viktor: Ha az állatokat védjük, magunkat is védjük

magyarallatvedo

Bújós, szeretnivaló kiskedvenc lett a cirkuszból megmentett medvéből

Marci

Rejtélyes orrszarvú-halálesetek történtek egy német állatkertben

magyarallatvedo