Image default

Imádnivaló videón, amint a lajhárbaba először találkozik apukájával

Teddy, a kétujjú lajhár büszke apuka lett, és a floridai állatkert által közzétett videónak köszönhetően mindannyian szemtanúi lehetünk az első találkozásnak újszülött fiával.

A lajhármama, azaz Grizzly 2022 februárjában adott életet egészséges csöppségüknek, de az apuka csak később találkozott fiával. A floridai állatkert YouTube-oldalára feltöltött videón az látható, ahogy Grizzly lassan felmászik párja felé, aki először észre sem veszi a kölykét, csak tovább rágcsálja a leveleket. Tipikus apuka – mondhatnánk.

Teddy azonban gyorsan más üzemmódba kapcsol, amint meglátja apró kölykét, és orrnyalogatással köszönti őt.

A legtöbb emlőshöz hasonlóan a hím lajhárok sem gondoskodnak a kicsinyeikről. Általában a lajhármama egyedül vág neki az útnak, és akár hat hónapot is eltölthet a mellkasára tapadt kicsivel, miközben a fákon járkál, és tanítgatja őt.

Úgy tűnik, hogy Grizzly és Teddy inkább a modern családi életre vágyik, és az állatkert tiszteletben kívánja tartani kívánságukat. Egy utólagos videóban Sarah, az állatkert egyik gondozója megdicsérte Teddyt, hiszen nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy felismerje, mikor van szüksége az anyukának és kicsinyének a különlétre.

(Forrás: unworthy.com, fotó: Facebook/St. Augustine Alligator Farm Zoological Park)

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Miért billentik oldalra a fejüket a kutyák?

magyarallatvedo

Vaddisznó támadt a menhelyről befogadott kiskutyára, szegény állat az állatorvos kezei között halt meg

Marci

Nevet keresnek egy hatvani csacsinak

magyarallatvedo