Image default

Hatalmas albínó piton garázdálkodik egy amerikai városban

Hatalmas albínó piton garázdálkodik egy amerikai városban! A 4 méteres óriáskígyó rettegésben tartja a lakókat, rendszeresen zsákmányol oposszumokat és macskákat. 

Egy 4 méter hosszú albínó pitont keresnek a szakértők egy oklahomai település környékén – írja a USA Today cikkét szemlézve a 24.hu. A példány hónapok óta rettegésben tartja a lakókat, a ragadozó már több macskát és egyéb állatot is elfogyasztott.

A kígyó a Burntwood Mobile Home Park nevű, lakóautók és mobilotthonok számára fenntartott területnél garázdálkodik. Az egyed nagyjából öt hónapja bukkant fel, legutóbb múlt pénteken látták.

Trevor Bounds, a Red Beard Wildlife Control vállalat munkatársa szerint a piton oposszumokat, méretes patkányokat, macskákat ejt el. A szakértőt azzal bízták meg, hogy kutassa fel a példányt, és távolítsa el a területről.

Bounds albínó kockás pitonként azonosította az egyedet, a Délkelet-Ázsiában honos faj népszerű az egzotikus állatokat tartók körében.

A példányok komoly odafigyelést igényelnek, ezért előfordul, hogy gazdáik rájuk unnak, és elengedik őket, a faj ráadásul meglehetősen ügyes a szökésben.

Az elszabadult kígyók komoly károkat okozhatnak a helyi élővilágnak. A kockás pitonok opportunisták, gyakorlatilag bármit megesznek, amit csak képesek elejteni. Nincs mérgük, ehelyett szorításukkal végeznek zsákmányaikkal – írják.

Azt nem tudni, hogy az Oklahomában kóborló egyed pontosan honnan származik.

A szemtanúk szerint az állat a nyár eleje óta kétszeresére nőtt, a környékről pedig kezdenek eltűnni a macskák.

A helyiek amiatt is aggódnak, mert a lakópark közelében egy általános iskola található, amelyet nem véd kerítés.

Múlt héten Bounds kihelyezett hőkamerákkal figyelte meg a kígyót. Kiderült, hogy az egyik ház alá fészkelte be magát, ahol a szakember utóbb több állattetemet is felfedezett. Bounds szerint a piton egykor békés házi kedvenc lehetett, de macskákkal való küzdelmek miatt mára agresszívvá válhatott – közölte a 24.hu.

Angliában is egy 4 méteres pitonokozott rémületet

Közel 4 méteres piton tekergőzött az utcákon Angliában, melyet végül a hatóság emberei tudták befogni, nem kis nehézségek árán. Utcákon kígyózó, 3,6 méter hosszú sárga piton miatt riasztották nemrég  a rendőrséget az angliai West Bromwichban.


Mint írtuk, a brit rendőrség tájékoztatása szerint egyik éjszaka fél kettő felé kaptak bejelentést egy elszabadult kígyóról. Rendes esetben a hatóságok ilyenkor az RSPCA állatvédelmi szervezet szakembereit riasztják, de ez alkalommal ők nem tudtak kijönni, így a rendőrségnek kellett intézkednie.

Az óriáskígyót sikerült betuszkolniuk egy rendőrautóba, és az éjszakát végül egy állatorvosi rendelőben töltötte. Egyelőre nem tudni, hogy az állat honnan szabadulhatott el.

A West Midlands Police élt az alkalommal, és a történtekről készült közleményét egybefűzte egy toborzási felhívással. „El tudja képzelni, hogy egy változatos munkakörben naponta új kihívásokkal szembesüljön? Vessen még ma egy pillantást karrieroldalunkra” – hirdette a regionális rendőrség.

(Forrás: Usa Today/24.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Sikerült megörökíteni, ahogy egy szarvas épp egy kígyót eszik

Erik

Újabb ritka látvány: fehér őz jelent meg a szomszédunkban

magyarallatvedo

Betiltják a szürkefarkasok vadászatát Montanában

Marci