Image default

Hivatali vesztegetés miatt előzetes letartóztatásba került a Békés megyei főállatorvos

Megerősítette a Magyar Narancs információit a Békés Megyei Kormányhivatal: előzetes letartóztatásba kerül a Békés megyei főállatorvos.


„A Békés Megyei Kormányhivatal továbbra is elkötelezett és mindent megtesz a közigazgatás tisztasága érdekében. Az üggyel kapcsolatosan a hivatal a szükséges személyügyi, jogi és munkaszervezési intézkedéseket megtette, az érintett személy munkaviszonyát haladéktalanul megszüntette. Az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály főosztályvezetői teendőit jelenleg dr. Nagy Erzsébet látja el.” Ezt a választ küldte a Békés Megyei Kormányhivatal a magyarnarancs.hu-nak arra a kérdésére, hogy vezető alkalmazottjuk, B. P. megyei főállatorvos néhány nappal ezelőtt hivatali vesztegetés miatt előzetes letartóztatásba került-e.

A Központi Nyomozó Főügyészség ugyancsak a Magyar Narancs érdeklődésére azt közölte: „A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségen vezető beosztású személy az előnyért hivatali kötelességét megszegve üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban, az ügyészség indítványa alapján a Szegedi Járásbíróság elrendelte az egyik gyanúsított letartóztatását.”

A Magyar Narancs múlt héten írta meg, hogy a tótkomlósi állatpatikában nagyszabású rendőri akciót hajtottak végre május 11-én. Ezt követően kiderült, hogy az ország más részeiről érkező rendőri egységek egyszerre több helyen léptek akcióba múlt kedden Békés megyében, így Tótkomlós mellett Csorváson és Békéscsabán is. A megyeszékhelyen nem máshol, mint a Békés Megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály Szerdahelyi úti központjában, jókora feltűnést keltve.

A Magyar Narancs forrásai szerint ide is nagy erőkkel érkeztek a rendőri egységek. Egy szemtanú úgy fogalmazott lapunknak, hogy aki látta, úgy érezhette, mintha egy amerikai akciófilmet néznének. A rendőrök iratokat foglaltak le és vittek el, emellett innen állították elő a főosztályt vezető B. P.-t.

A Központi Nyomozó Főügyészség korábbi tájékoztatásában arról írt, hogy az ügyben öt gyanúsított van, s egyikőjük előzetes letartóztatását kezdeményezte a Szegedi Nyomozó Ügyészség a Szegedi Járásbíróságnál.

A bíróság elé tárt bizonyítékok alapján rendelték el a főállatorvos előzetes letartóztatásba helyezését, ami egyelőre 30 napra szól, de ez adott esetben meghosszabbítható.

Sem a rendőrség, sem az ügyészség nem árulta el, hogy pontosan milyen ügyben nyomoznak. A Magyar Narancs információi szerint kutyakereskedelemmel kapcsolatos ügyekről lehet szó. Állítólag Olaszországba kiközvetített kutyák miatt folyik a nyomozás, míg más értesülések szerint madárinfluenzával, vagy sertéstartással kapcsolatos visszaélés gyanúja válthatta ki az összehangolt rendőri intézkedést.

magyarnarancs.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó: police.hu

KAPCSOLÓDÓ

Ritka madarak tojásaira bukkantak a Rába partján

magyarallatvedo

Geri, a kétarcú cica

magyarallatvedo

Gyönyörű, ám ritka festékhiányos vörös vércsét fotóztak Miklapuszta határában

Marci