Image default

Ismét halálos kígyótámadás történt Ausztráliában

Ismét halálos kígyótámadás történt Ausztráliában. Az áldozatot a világ egyik leggyilkosabb mérgű kígyója, egy textilmintás barnakígyó marta meg. 

Meghalt egy férfi Ausztráliában, miután vélhetően megmarta egy kígyó – írja a Daily Mail. A mentők helyi idő szerint kedd délután 15:30-kor érkeztek ki az áldozat otthonába, akit kritikus állapotban kórházba szállítottak, ahol később elhunyt.

A 24.hu szerint a férfit feltételezhetően a világ egyik leghalálosabb hüllője, egy textilmintás barnakígyó (Pseudonaja textilis) harapta meg.Ezek az állatok rendkívül veszélyesek: a Melbourne-i Egyetem kutatása szerint

2000 és 2016 között 35 kígyómaráshoz köthető halálesetből 23-at ők okoztak.

A textilmintás barnakígyók nagyjából 1,5-2 méteresre nőnek és Ausztrália keleti részének erdős, bozótos területein élnek.

Pár hete is halálra mart egy férfit egy textilmintás barnakígyó

Barátját próbálta menteni az ausztrál férfi, miközben őt marta halálra a kígyó! Mire a mentők kiérkeztek, az áldozat szíve már nem vert, és nem tudták megmenteni az életét.

Kígyómarás végzett egy, a 60-as éveiben járó ausztrál férfival, miután leszedte barátja lábáról a rátekeredő kígyót – írja a The Guardian forrásait idézve a 24.hu. A beszámolók szerint az áldozatot egy kígyó, pontosabban egy textilmintás barnakígyó (Pseudonaja textilis) haraphatta meg a karján, miközben társán próbált segíteni.

A járókelők azonnal kihívták a mentőket, és megpróbálták újjáéleszteni a férfit, miután összeesett. Mire a mentők kiérkeztek, már nem vert a szíve, és nem tudták megmenteni az életét.

A szakértők szerint kígyómarás esetén a legfontosabb teendőnk, hogy lefeküdjünk és próbáljunk mozdulatlanok, nyugodtak maradni, amíg a segítség megérkezik.

Ausztriában egy magyar férfi kis híján belehalt a vipera marásba

Mint nemrégiben beszámoltunk róla, megmarta egy magyar férfi kezét egy keresztes vipera az ausztriai Mariazell közelében.

A Kurierre hivatkozva a 24.hu. írja, hogy a balszerencsésen járt férfi egy csoporttal túrázott Mariazell környékén, amikor a keresztes vipera megmarta a kezét. Az, hogy pontosan hogyan történt az eset, egyelőre nem tudni. Az azonban biztos, hogy az incidens után továbbment, csakhogy egészségi állapota egyre romlani kezdett, így

VÉGÜL MENTŐHELIKOPTERREL KELLET A LEOBENI KÓRHÁZBA SZÁLLÍTANI.

A keresztes vipera mérgének viszonylag alacsony a toxicitása, marása ritkán halálos és van rá ellenszérum is. A kígyó méreg ugyanakkor huzamosabb ideig tartó kellemetlenséget és részleges bénultságot okozhat, a felépülés akár egy évig is eltarthat. A 24.hu szerint

MAGYARORSZÁGON UTOLJÁRA 2001-BEN FORDULT ELŐ TRAGIKUS VÉGKIMENETELŰ ESET.

(Forrás: 24.hu, Borítókép:  Ken Griffiths Forrás: Shutterstock)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Hős strandolók mentették meg a partra sodródott cápát – VIDEÓ

Marci

Elszaporodtak a hosszúszárnyú bálnák Ausztráliában – gyönyörű videóval

magyarallatvedo

Késével hárította el egy hatalmas édesvízi krokodil támadását egy 60 éves férfi

magyarallatvedo