Image default

Akár 100 millió forintot is kaphatnak ivartalanításra az állatvédő szervezetek

Ovádi Péter hétfőn bejelentette, hogy megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. Ebben van egy nagyon fontos kitétel, mégpedig az ivartalanítás előmozdítása.

Megnyílt a pályázat, kötelező ivartalanításra fordítani az összeg egy részét

Az állatvédelmi kormánybiztos által bejelentett, már megnyílt pályázatra az állatvédelmi civil szervezetek 300 ezer és 10 millió forint közötti összegre pályázhatnak. A társállatokkal foglalkozó szervezetek esetében az igényelt támogatási összeg 20 százalékát kötelezően ivartalanítási költségre kell fordítani. Ez azt jelenti, hogy az 500 millió forintos keretösszeggel számolva

a célzottan az ivartalanításra nyújtott támogatás összege akár a 100 millió forintot is elérheti.

A kóbor állatok száma csökkenthető

És hogy miért ennyire fontos az ivartalanítás előmozdítása? Ovádi Péter a Magyar Állatvédelemnek korábban úgy nyilatkozott: ivartalanítás nélkül nem vehetjük fel a kesztyűt a kóbor állatok elleni harcban.

A nem kívánt szaporulatok ellenszere valóban az ivartalanítás, a számok pedig megdöbbentőek. 1 szuka és 1 kan kutya ivartalanítása 67 ezer kóbor eb világrajöttét előzi meg 6 éves periódussal számolva.

A macskák esetében ez a szám még sokkolóbb.

A kandúr macskák esetében ugyanis a MAVED kalkulációja szerint évente körülbelül tizenkettő, öt év alatt tizenegyezer, nyolc év alatt pedig több mint kétmillió kóbor kölyök jöhet világra.

Ezt olvastad már?

„Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezek áldozatos munkáját mind anyagilag, mind erkölcsileg megbecsüljük” – emelte ki. Ovádi Péter azt is hozzátette, hogy kölcsönös segítségnyújtáson alapuló kapcsolatot sikerült kialakítani a civil szervezetekkel. A véleményüket mindig kikérik, kiemelten számítanak a gyakorlati tapasztalataikra is.

Hozzátette, hogy az adminisztrációs terheket a minimumra igyekeztek csökkenteni, megerősítették az elektronikus ügyvitel lehetőségét. Fontos kiemelni, hogy pályázni azon szervezetek tudnak, melyek

ÁLLATVÉDELEMMEL VAGY MENTŐ-, SEGÍTŐ- ÉS VAKVEZETŐ KUTYÁKKAL FOGLALKOZNAK.

A pályázat további részletei ide kattintva olvashatók el.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Sérült állatokat is gondozó szervezetek jelentkezését várják egy új pályázatra

Eszti_mav

110 milliós innovációs projekt zárult le az Állatorvostudományi Egyetemen

Eszti_mav

Ismét pályázhatnak 500 millió forintra az állatvédelmi szervezetek

Eszti_mav