Image default

Egy kamasz fiúval végzett egy krokodil Ausztráliában

Egy kamasz fiúval végzett egy krokodil Ausztráliában.

Egy 16 éves fiú életét vesztette krokodil támadásban Ausztrália Saibai-szigetének közelében, a The Guardian beszámolója szerint. A tragédia akkor történt, amikor a fiú és 13 éves társa megpróbáltak visszaúszni a szigetre egy rozoga csónakból.

Illusztráció – Getty Images

A fiatalabbik fiú szerencsésen elérte a partot, de a 16 éves kamasz eltűnt, és testét csak néhány órával később találták meg maradványait a hatóságok.

Másnap az illetékes hatóságok azonosították a halálos támadásért felelős állatot, egy négy méter hosszú krokodilt. A ragadozón még aznap eutanáziát hajtottak végre, testét pedig a tengerbe eresztették, ahogy azt a sziget lakói kérték.

A Saibai-szigeten mindössze 338 fő lakik a 2021-es népszámlálás szerint, a kis közösség tagjai köszönetüket fejezték ki, amiért a hatóságok ilyen gyorsan reagáltak az incidensre.

Novemberben egy horgásszal végzett krokodil Ausztráliában 

Krokodilok lakta folyó mellett tűnt el egy horgász Ausztráliában. A felkutatására légi és szárazföldi keresést is indítottak, de a férfi néhány személyes holmiján túl mást nem találtak – írta a Hirado.hu.

KROKODILOKTÓL HEMZSEGŐ TERÜLETEN VESZETT NYOMA EGY HORGÁSZNAK A CAPE YORK-FÉLSZIGETEN, AZ OLIVE FOLYÓ KÖZELÉBEN.

Roman Butchaski, a lelkes horgász, és volt rádiós műsorvezető egyedül indult horgászni vasárnap a veszélyes területre, de nem ért haza a megbeszélt időre, ezért a családja értesítette a rendőrséget. A hatóságok légi és szárazföldi keresést is indított a férfi felkutatására, de eddig nem találták meg.

A keresőcsapat a folyó partján rábukkant Butchaski autójára, a közelben pedig néhány személyes tárgyára. A kutatást folytatják, de a mentőcsapat figyelembe veszi azt a tényt is, hogy a terület krokodiloktól hemzseg, ezért lehetséges, hogy egy vadállat megtámadta a horgászt.

Tavasszal is krokodil végzett egy horgásszal

Egy krokodil gyomrában találtak rá annak az ausztrál férfinak a maradványaira, aki horgászás közben tűnt el – számoltunk be róla májusban.

Kevin Darmondyt utoljára a queenslandi Kennedy’s Bendnél, egy közismert sós vízű krokodilélőhely közelében látták szombaton. Két napon át keresték, majd a rendőrök befogtak két óriási krokodilt, elaltatták őket, és az egyik gyomrában emberi maradványokat találtak.

Az azonosítás még várat magára, de a rendőrség szerint a 65 éves férfi keresése ezzel „tragikus véget ért”. Darmondy tapasztalt horgász volt és Cape York település közösségének jól ismert tagja.

A két krokodilt, melyek 4,1 és 2,8 méteresek voltak, elaltatták mintegy másfél kilométerre a helytől, ahol az eltűnt férfit utoljára látták.

NOHA CSAK AZ EGYIK HÜLLŐ GYOMRÁBÓL KERÜLTEK ELŐ EMBERI MARADVÁNYOK, A VADŐRÖK SZERINT MINDKÉT ÁLLATNAK SZEREPE LEHETETT A BALESETBEN.

A Darmondyval együtt horgászó férfiak nem látták a támadást, de azt mondják, hallották a kiáltását, majd egy hangos csobbanást.

„ODASZALADTAM… DE NYOMA SEM VOLT, CSAK A PAPUCSA A PARTON ÉS MÁS SEMMI” – MONDTA EL JOHN PEITI A CAPE YORK WEEKLY HELYI LAPNAK.

Számos krokodil él Ausztrália trópusi északi területén, a halálos támadások azonban ritkák: Darmondy balesete a feljegyzések 1985-ös kezdete óta mindössze a 13. halálos krokodilbaleset.

(Forrás: The Guardian/ frisshirek.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Korlátoznák a macskatartást Ausztráliában, mert évente 2 milliárd állattal végeznek a cicák

Erik

Igazi meglepetés: kisfókát talált egy búzaföldön egy ausztrál gazda – VIDEÓ

Marci

Hívők százai gyászolták az Indiában elpusztult vegetáriánus krokodilt

Erik