Image default

Fejlődésében elmaradott, pici gólyát vett a szárnyai alá a sukorói Vadmadárkórház csodálatos orvosa

„Rajtunk nem fog múlni a jó sorod kicsi Kele!” Ezt ígéri dr. Berkényi Tamás és a Vadmadárkórház önkéntes csapata a fejlődésben elmaradott, fél szemére vak pici gólyának.

Sosem lesz teljes értékű, felnőtt gólya

Kicsi Kele, ezt a nevet kapta az a pici gólya, akik nagyjából három héttel ezelőtt érkezett félelemtől remegve, sérülten, magára hagyottan a sukorói Vadmadárkórházba.

„Mindig van egy legkisebb, akinek nem jön minden össze egy normális élethez. Mert valami sérül, valami hiányzik” – írja közösségi oldaán dr. Berkényi Tamás, a Vadmadárkórház vezetője. Hozzáteszi: kicsi Kele is ilyen. A madár fejlődésében elmaradott, sose lesz teljes értékű felnőtt gólya, ráadásul a bal szemére nem is lát.

Megkapta az esélyt az életre

„Állatbarát emberektől azonban kapott egy esélyt az életre azzal, hogy elhozták hozzánk a vadmadárkórházba. Mi pedig megígértük neki, hogy élete végéig az otthona leszünk” – mutat rá.

Az állatorvos felhívja a figyelmet arra, hogy Fekete István egyik legszebb regénye egy gólyáról szól, a címe, Kele. A regényben egy meglőtt szárnyú gólya meséli el, hogyan vészeli át a telet az emberek segítségével, hogyan ismerkedik meg a házkörüli állatokkal, hogy épül ki a bizalma, az őt segítő ember felé.

„A mi apró Kelénk is ezt az utat járja most” – teszi hozzá.

Kiemeli, a gólya ismerkedik a kórház állataival, dr. Berkényi Tamás állatorvossal és a gondozó önkéntesekkel. Úgy vélik, szerencsére kicsi lelke ott legbelül eléggé nyitott és alkalmazkodó, így azt gondolják, hamar megszokja majd a közös életet velük.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Felépült az áramütést szenvedett és lebénult gólyafióka Mályiban

Erik

Szuper hír mára: kikelt az első gólyafióka Ostffyasszonyfán

Erik

Apró énekesmadár életét mentették meg a Vadmadárkórházban

Erik