Image default

Két medvét is halálra gázoltak Kovásznában

Két medvét is halálra gázoltak Kovásznában – számolt be a tragédiáról a Maszol.ro. A két elpusztult medvét Oltszem és Réty települések közelében találták meg szerda este és csütörtök reggel.

A helyszínre kihívott állatorvosok megállapították, hogy mindkét vadállatot elgázolta az autó – közölte Facebook-oldalán a Kovászna Megyei Környezetőrség.

A tájékoztatás szerint az első medvét szerdán, fél órával éjfél előtt fedezték fel Réty közelében, majd csütörtök reggel fél 7-kor ismét riasztották a megyei rendőr-főkapitányságot, hogy Oltszem bejáratánál is egy nagyvad tetemét találták meg.

A környezetőrség közleményében úgy fogalmazott, mindkét esetben kiszállt a helyszínre a rendőrség, a környezetvédelmi ügynökség, az állatorvos és a helyi önkormányzat. A medvéket a környezetőrség illetékesei eltávolították.

Emberekre támadó medvét lőttek le fényes nappal Korondon múlt héten

Néhány napja számoltunk be, hogy kénytelenek voltak lelőni egy medvét szerdán délután Korondon, hiszen a nagyvad rátámadt az elűzésére érkezett bizottság tagjaira, ráadásul a lakók is veszélyben voltak. A Székelyhon információi szerint mindössze öt-hat méterre lehetett a nagyvad az emberektől, amikor összerogyott.

Nem először járta Korond utcáit a medve

Többször is megjelent egy medve az elmúlt időszakban Korond utcáin. Az állatot legutóbb kedden hajtotta el sikeresen az állatorvosból, csendőrökből, a vadásztársulat munkatársaiból, illetve a község vezetőségéből összeállított bizottság. Mondta a Székelyhon megkeresésére Ravasz Ferenc, Korond község alpolgármestere.

A kép csak illusztráció

Mint mondta, szerdán délután, nem sokkal három óra előtt ismét megjelent a nagyvad a község központjában, a katolikus templom és a tűzoltószín környékén. A 112-es segélyhívást követően újra a helyszínre sietett a már említett bizottság, ám ezúttal nem sikerült elűzni a medvét, amely agresszívvá vált.

EGYENESEN A JELENLÉVŐK IRÁNYÁBA RONTOTT.

A lövés pillanatában a nagyvad már mindössze öt-hat méterre lehetett az emberektől.

A kép csak illusztráció

Az első az  emberi élet védelme

Ravasz Ferenc a lapnak elmondta, ők nincsenek a medvék ellen, de ebben az esetben nem volt mit tenni. Nem csak a bizottság tagjai, de a lakók is veszélyben voltak.

Nem célunk, hogy kilőjünk egy medvét, de meg kell érteni, hogy az emberi élet mindennél fontosabb” – tette hozzá a korondi alpolgármester.

(Forrás: Maszol.ro, Fotók: illusztráció)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Rövid telet jósolt a Budapesti Állatkert medvéje

magyarallatvedo

Újabb, még nagyobb medve bukkant fel Aszódnál – Erre figyelmeztet a polgármester

Eszti_mav

Ismét elnapolták a JJ4 sorsáról szóló döntést

magyarallatvedo