Image default

Zacskóban szállított egy yorkit a 30-as buszon egy idióta, szerencsére egy utas nem nézte tétlenül az állatkínzást!

Zacskóban szállított egy yorkit a 30-as buszon egy idióta, szerencsére egy utas nem nézte tétlenül az állatkínzást! 

Az Állatmentő Liga számolt be a kegyetlen, megdöbbentő esetről közösségi oldalukon.

„Amikor már azt hittük, hogy mindent láttunk, akkor fényes nappal megtörténik, hogy a 30-as buszon az egyik utazó arra lesz figyelmes, hogy “emberünknél” mozog a zacskó!!!

„Azért, hogy a zacskó “tartalma” ne jusson ki, még be is köti….”

Végül nem nézik tétlenül, és a zacskó Kutyát magukhoz veszik és értesítenek minket, valamint az újpesti rendőrséget.

„A kutyus rettentő rossz állapotban, oxigénhiányosan kerül ki ebből az utazásból, miután kiszabadították.”

Állatorvosunk kezelésének hála javul folyamatosan a kis öreg (azonosító nelküli yorki). A rendőrség azonnal megkezdi az adatgyűjtést és a busz kamerájának kiértékelését, és számításaink szerint nem egész egy óra alatt be is azonosítja az elkövetőt a IV. ker. rendőrkapitányság.

„Kutya lefoglalásra, majd a gondozásunkba kerül.”

Orvosi szakvélemény elküldve a hatóságoknak. Óriási köszönet a bejelentőnek, az újpesti rendőrség gyorsasságának, valamint az önkénteseinknek!” – írta az Állatmentő Liga.

Az esetről készült felvételeket itt tekinthetik meg:

 

Néhány hete 50 nap elzárást kapott a yorkiját a negyedikről ledobó férfi

Nemrég számoltunk be, hogy ítélet várható a Cs. Cs. I. nevű férfi ügyében, aki korábban ugyan letagadta, hogy ledobta a kiskutyáját a 4. emeletről, de a hatóságok mégis bebizonyították bűnösségét. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 50 nap elzárásra ítélte.

Az ítélet szerint a terhelt 2020. május 19-én felfokozott indulati állapotban ledobta kisméretű yorkshire terrier fajtájú kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, 4. emeleti teraszáról. Az elszenvedett sérülések következtében a kutya elpusztult.

A LEFOLYTATOTT ELJÁRÁS UTÁN AZ ÜGYÉSZ FELFÜGGESZTETT SZABADSÁGVESZTÉSBÜNTETÉS KISZABÁSÁT, A VÉDELEM PEDIG A VÁDLOTT FELMENTÉSÉT INDÍTVÁNYOZTA.

A bíró az ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta, hogy a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett. A bíróság álláspontja szerint jelen eljárás tárgya egy védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartás, amelynek büntetőjogi következménye kell, hogy legyen.

Az 50 nap elzárás elég arra, hogy…

A joghátrány kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint az időmúlást, súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a cselekmény gátlástalanságát. A bírósági közlemény szerint a kiszabott 50 nap elzárás büntetés

ALKALMAS ARRA, HOGY A VÁDLOTTAT, DE AKÁR MÁSOKAT IS VISSZATARTSON HASONLÓ JELLEGŰ BŰNCSELEKMÉNYEK ELKÖVETÉSÉTŐL…

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség 3 munkanap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig fellebbezést jelentett be. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

(Forrás: Állatmentő Liga Facebook)

Magyar Állatvédelem

 

KAPCSOLÓDÓ

Modern kori állatkínzás? 70 macskával él együtt 56 négyzetméteren ez a férfi

magyarallatvedo

Kegyetlenség: Felgyújtottak egy kiskutyát – Nyomravezetői díj!

Viki

Énekesmadarakra vadászott, állatkínzás helyett lopással gyanúsítják

magyarallatvedo