Image default

Elpusztult a világ legmagasabb kutyája – fotókkal

A dán dogokat gyakran nevezik „szelíd óriásoknak”, mivel lenyűgöző méretük mellett rendkívül barátságosak, hűségesek és gyengédek. Kevin azonban közülük is kitűnt. Nemrég távozott a szivárványhídon.

Amikor a dán dogok a hátsó lábukon állnak, magasabbak, mint a legtöbb ember. Kevin magassága azonban minden képzeletet felülmúlt, a Guinness pedig el is ismerte a világ legmagasabb kutyájaként.

Egy farmon élt Kevin

A 4 éve dán dog egy kétgyermekes családdal, három macskával, négy kutyával, valamint számos csirkével, kecskével és lóval élt egészen a közelmúltig egy farmon, Iowában.

Kevin nem az első dán dog volt a családban. Néhány évvel ezelőtt már volt egy Corának nevezett kutyájuk, de ő 6 éves korában elpusztult. Ez a fajta sajnos rövid életű – mindössze 7-10 évig élnek.

A fájdalmas veszteség után az édesanya, Tracy 2019-ben a közösségi médiában találkozott egy hirdetéssel, amelyben egy nemrégiben született dán dog almot kínáltak eladásra. A hölgy úgy döntött, megnézi a kölyköket, ami azzal zárult, hogy Kevin új otthonra talált.

„Az időzítés tökéletes volt számunkra” – mondta Tracy. „Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar új dán dogot szerzünk a korábbi veszteségünk után. De a gyerekek kicsik voltak, és úgy gondoltam, egy kiskutya remek lenne számukra.”

„Annyira barátságos volt, hogy csak odaszaladt hozzánk” – mesélte Tracy, A kutya a Kevin nevet a Reszkessetek betörők című film főszereplője után.

Csak nőtt és nőtt

Tracy fia, Alexander különösen szoros kapcsolatot ápol Kevinnel. „Alexander Kevin embere” – mondta Tracy, és hozzátette, hogy a fia javasolta, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Guinness Világrekordokkal.

Amíg még kölyök volt, nem mutatott jeleket arra, hogy ő lesz a legmagasabb dán dog, de egyéves korára már világos volt a család számára, hogy kutyájuk rendkívül magas lesz.

„Kevin csak nőtt és nőtt és nőtt” – mesélte Tracy, és megemlítette, hogy ennek a fajtának az átlagos hímje körülbelül 76,2 centis marmagassággal rendelkezik, míg Kevin esetében ez most 96,52 centiméter.

Sajnos Kevin nemrégiben egy sürgősségi műtét komplikációinak következtében életét vesztette. A család úgy fogalmazott, bár élete rövid volt, de szeretettel és örömmel teli.

Magyar Állatvédelem, forrás: Bored Panda

KAPCSOLÓDÓ

Meghalt Zeusz, a világ legmagasabb kutyája

Erik