Image default

Meghalt Zeusz, a világ legmagasabb kutyája

Meghalt Zeusz, a világ legmagasabb kutyája. Egyméteres magasságával a világ legmagasabb hímkutyája megtisztelő címet még 2022-ben nyerte el a dán dog.

Kedden a hajnali órákban halt meg az a Zeusz névre elkeresztelt kutya a texasi Bedfordban, aki a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült – írta meg a Sky. A jámbor, hároméves kutyus a csontrák elleni kezelést követő komplikációk következtében hunyt el.

Egyméteres magasságával a világ legmagasabb hímkutyája volt. Ezzel a termettel a dán dog még 2022-ben nyerte el a megtisztelő címet. Mint írják, tüdőgyulladásban halt meg, miután az állatorvosok felfedezték nála a rákot, és eltávolították a jobb első lábát.

Zeusz gazdája, Brittany a Guinness Rekordok honlapján közölte:

“Mély szomorúsággal jelentjük be szeretett kutyánk, Zeusz, a Guinness-rekordok cím birtokosa, a legmagasabb élő kan kutya elhunytát. Zeusz kedd reggel halt meg amputációval összefüggő tüdőgyulladásban.”

Kedden a kora reggeli órákban hunyt el, fejét “szerető gazdája, Brittany ölébe hajtva” – mondta Donnie Davis, Brittany édesapja.

„Zeusz egy igazán különleges kutya volt. Gyengéd, szeretetteljes, nagyon makacs, de mindig örült, ha láthatta a családját és sok-sok barátját”

– jellemezték őt amerikai gazdái.

Zeusz három rövid évébe rengeteg életet zsúfolt bele, és arra volt felkészülve, hogy legyőzze a rákot. De hiába tettek meg mindent érte a legjobb orvosok és ápolók, végül egyszerűen túl beteg lett.

Brittany adománygyűjtő kampányt is indított, hogy a lehető legjobb kezelést kapja, miután felfedezték a betegségét, de nem tudták már megmenteni az életét. Brittany elmondása szerint barátja “nagyon nyugodt volt”, nyolchetes korában a bátyja ajándékaként került hozzá.

Zeuszt mindenki imádta

Zeusz egyébként Dallas és Fort Worth környékén jól ismert figura volt, és az emberek gyakran megkérdezték, hogy lovagolhatnak-e rajta, mint egy lovon, amikor látták sétálni – mondta Brittany.

A hatalmas eb “nagyon laza“, de ugyanakkor erős akaratú volt, és olyan magas, hogy a konyhai mosogatóból ivott, és még a pultról is lopott ételt, ha huncutkodni akart.

Craig Glenday, a Guinness World Records főszerkesztője elmondta:

“Zeusz mindig mosolyt csalt az arcunkra”

– olyan életnagyságú figura volt, aki mindenhol örömet okozott, ahová csak ment.

“Ezért is volt olyan szomorú, amikor megtudtuk, hogy rosszul van, és most megszakad a szívünk, amikor megtudtuk, hogy idő előtt elhunyt”.”

Zeusz novemberben lett volna négyéves.

(Forrás: Sky, Fotó: WGR)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Halálra kínoztak egy delfint a strandolók Texasban

Marci

Már a mennyekben pihen Delilah, a világ egyik legidősebb gorillája

Erik

Mindketten foltosak, mindketten imádnak játszani: így lettek legjobb barátok

Marci