Image default

King és csapata ismét bizonyított: megtalálták a Tiszába fulladt férfit

King, a mentőkutya, aki korábban a törökországi földrengés idején is hősies szolgálatot teljesített, ismét bizonyította képességeit és elhivatottságát. A Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület csapata, köztük King, ismét kutatómunkára indult pénteken, a Tisza partján. Sajnos az eltűnt férfit már nem találták életben.

A bejelentés szerint egy 51 éves férfi munkavégzés közben a Tiszába esett, és sürgősen szüksége volt segítségre. Az egyesület csapata azonnal reagált a hívásra és a helyszínre sietett. Adatgyűjtés után a csapat hajóba szállt és a kamerafelvételek alapján következtett a férfi utolsó helyzetére. A kutatókutyájuk, King, aki már korábban is lenyűgöző mentőakciókat hajtott végre, jelzése alapján megtalálta a személyt a víz alatt.

A búvárok a helyszínen tapasztalták, hogy a vízbe bedőlt fa és hordalék jelentős veszélyt jelent a mentés folytatására. Azonban a hétvégen a csapat kiegészült más mentőszervezetek tagjaival, köztük a Madarász Lajos vezette sonáros csoporttal és a Lehóczki Laci bácsi által vezetett Spider Mentőcsoporttal, az Agria Mentőcsoporttal és az Életjel mentőcsoporttal. Az együttműködés eredményeként Kingnek köszönhetően műszaki eszközök segítségével sikerült megerősíteni az eltűnt személy pontos pozícióját a víz alatt.

A csapat műszaki mentőeszközöket alkalmazva az akadályokat eltávolította, miután a víz alatt rekedt férfi teste végre a felszínre került. Az egyesület tagjai közleményében őszinte részvétüket fejezték ki a családnak, és köszönetüket nyilvánították a többi mentőszervezetnek és a résztvevő csapatok tagjainak, akik közösen tettek lehetővé egy sikeres és összehangolt mentési műveletet.

King, a hős mentőkutya, ismételten bizonyította elhivatottságát. Az Egyesület szolgálatai azonban nem csupán az egyedi hőstettek miatt fontosak, hanem azért is, mert rámutatnak az emberi összefogás és a szakértők együttműködésének jelentőségére a vészhelyzetek kezelésében.

Köszönjük a kutatásban részt vett összes mentőcsapat áldozatos munkáját, szolgálatuk nélkülözhetetlen kincs.

 

KAPCSOLÓDÓ

Nyomkövető kutya segített elfogni a sorozatbetörőket

magyarallatvedo

Hóba fagyva találták meg a 4 hónapja elveszett kutyát

magyarallatvedo

Vigyázat, sorra mérgezik a kutyákat Albertirsán is!

Viki