Image default

Környezetszennyezés: több százezer vetélésért felelős a légszennyezettség Dél-Ázsiában – VIDEÓVAL

Egy kínai kutatócsoport ismételten bebizonyította, mennyire fontos a környezetvédelem az emberiség számára. A kutatók szerint a légszennyezettség több százezer vetélésért és halvaszületésért felelős Indiában és Dél-Ázsia más országaiban.

2000-2016 között Dél-Ázsiában évente csaknem 350 ezer vetélés – ami a régió éves mutatójának mintegy 7%-a – függött össze a magas levegőszennyezettséggel. Több mint 34 ezer olyan édesanya adatait elemezték, akik legalább egyszer elvetéltek, vagy akiknek a gyermeke halva született azt követően, hogy egy vagy két gyermeket élve világra hoztak.

A számítások szerint az éves vetélések 7,1 százaléka az indiai levegőminőségi határérték, 29,7 százaléka pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által meghatározott érték feletti szennyezettséggel hozható összefüggésbe. A tanulmány készítői is azt állítják, hogy egy esetleges vetélés fizikailag, mentálisan és gazdaságilag is hatással vannak egy nőre.

India városai vezetik a globális levegőszennyezettségi listákat, Új-Delhi pedig a világ legszennyezettebb levegőjű fővárosa. Mindezek mellett Dél-Ázsiában a legmagasabb a vetélések száma a világon.

origo, fotó illusztráció

 

KAPCSOLÓDÓ

Rengeteg elefánt pusztul el a műanyaghulladék miatt

magyarallatvedo

DÖBBENET – ELÁJUL, HA MEGHALLJA, MENNYI ELDOBHATÓ MASZKOT FOGYASZTOTT EL AZ EMBERISÉG

magyarallatvedo

Nem is gondolnád, melyik volt az első háziasított baromfi Kínában

Marci