Image default

Hamarosan indul a világ első kutyabarát légitársasága

Ez a világ első légi utazási élménye, amelyet kifejezetten kutyáknak, és csak másodsorban emberek számára terveztek, és amelyen az ebek végre együtt utazhatnak gazdáikkal. A kutyabarát légitársaság első járatai május 23-án indulnak New Yorkból – írja a turizmusonline.

Gazdik százezreinek álma válik valóra a kutyabarát légitársasággal

Sok kutyagazdinak jelent kihívást a kutyusaikkal való repülős utazás. Arról nem is beszélve, hogy a kutyák számára mekkora stresszhelyzetet okoz, hogy bezárják őket. Az állatoknak ugyanis rendszerint a gazditól külön kell utazniuk – sokszor igen nagy távolságokat megtéve.

Felismerve ezeket a kihívásokat és az egyre növekvő keresletet, megszületett a BARK Air. A légitársaság lényegesen humánusabb lehetőséget kínál a kutyák számára – derül ki a luxurytraveladvisor.com oldalán.

A turizmusonline.hu cikke szerint a foglalást követően a BARK Air munkatársa felveszi a kapcsolatot a kutya gazdájával, hogy összegyűjtse az a kutya utazásához szükséges összes információt.

Ezekre kell figyelni

Az utazás napján a kutyák és kísérőik 45-60 perccel a felszállás előtt érkeznek a repülőtérre. A bejelentkezési folyamat nem igényel sem kennelt, sem ellenőrző pontokat vagy átvizsgálást.

A kutya végig az gazdájával maradhat.

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat. Ennek során a munkatárs minden kutyát értékel, hogy megbizonyosodjon arról, hogyan érzik magukat, nem szoronganak-e. És persze arról is, hogy szükség van-e további odafigyelésre, illetve törődésre a beszállás előtt vagy a fedélzeten.

Úgy tudni, a kutyáknak a fel- és leszállás során a választott italukat szolgálják fel, hogy ne érezzenek semmilyen kellemetlen érzést a fülükben, amelyet a kabinnyomás változása okozhat. Természetesen a repülés során is számos finomság, harapnivaló és meglepetés várja az utazókat.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kutyák segítenek kiszimatolni a védett állatokat a német vasúttársaságnak

Marci

Évszázados sztereotípiák dőlnek meg – A kutyák viselkedését nem befolyásolja a fajtajellegük

magyarallatvedo

A jövőben az Állatorvostudományi Egyetem ingyen gyógyítja a vakvezető kutyákat

Viki